Νέμεσις: Ένας διαφορετικός Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής στη Περιφέρεια Κρήτης

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» με το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Νίκο Σπυριδάκη. Από την Ομοσπονδία συμμετείχε η πρόεδρός της Νατάσα Μπομπολάκη και από το φιλοζωικό σύλλογο η επίσης πρόεδρός του, Λήδα Σηφοδασκαλάκη.

Εντύπωση προκάλεσε στην Ομοσπονδία η αμεσότητα και οι αλήθειες που εξέπεμπε ο λόγος και η οπτική του, η καθολικότητα της σκέψης του για τα γενικότερα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας και για το πώς, μέσα από ποια διαδικασία και πότε άρχισαν τα πρώτα σημάδια της σημερινής παρακμιακής εποχής.

«Καταλάβαινε κανείς επίσης, ότι δεν είναι ο άνθρωπος των γραφείων και των “θα”, αλλά της δράσης και της πράξης», γράφει η Ομοσπονδία.

Η συζήτηση έγινε χωρίς ξύλινο λόγο, χωρίς ούτε στιγμή να νοιώσουν ότι ήταν για τον κ. Σπυριδάκη μια τυπική εθιμοτυπική επίσκεψη.

Συζητήθηκαν όλα όσα βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η κρητική.
Ήταν όντως μια διαφορετική συζήτηση από αυτές που είχαν μέχρι τώρα και επί σειρά ετών με τους άξιους προκατόχους του.

«Με ικανοποίηση τον ακούσαμε να λέει ότι η λέξη ζώα μπήκε γενικότερα στη ζωή της αστυνομίας το 2010 από εμάς, όταν με όραμα, νέες ιδέες, νέες πρωτόγνωρες δράσεις και πρακτικές δημιουργήσαμε την πλέον εμβληματική μέχρι το Δεκέμβριο του 22 φιλοζωική ομοσπονδία, ανοίγοντας νέα μονοπάτια δράσης του φιλοζωικού κινήματος, πετυχαίνοντας και κατορθώνοντας πολλά, που οι νέες γενιές φιλόζωων τα βρήκαν σήμερα έτοιμα», αναφέρει.

Ως Ομοσπονδία ζήτησε δύο μόνο πράγματα, καίρια και ζωτικής σημασίας για το σήμερα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Save Animals Chania, που παρευρέθηκε στη συνάντηση, έθεσε κάποιες παθογένειες που συναντάμε στα ΑΤ και στάσεις και συμπεριφορές αστυνομικών, μη συμβατές με το ρόλο τους, τις οποίες με ειλικρίνεια δέχτηκε ότι υπάρχουν και έχουν δίκιο.

Επισημάνθηκε όμως και το αντίθετο, έχοντας ως πανελλήνιο όργανο γενικότερη εικόνα του τι συμβαίνει στα ΑΤ της χώρας, ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι παρασάγγας καλύτερη από τις άλλες περιφέρειες και αυτό οφείλεται φυσικά σε όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές Κρήτης που αγκάλιασαν το σπόρο που έριξαν, τις ιδέες και τις προτάσεις, αλλάζοντας έτσι τα δεδομένα και τη σχέση της αστυνομίας με την υπόθεση, άγνωστη μέχρι τότε, των ζώων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για αμέσως μετά τις εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν επί χάρτου πλέον από τις δύο πλευρές τα όσα σήμερα συζητήθηκαν.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ