Η Νότια Κορέα ανακοινώνει σχέδιο για την απαγόρευση κατανάλωσης κρέατος σκύλου

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να τερματίσει την αμφιλεγόμενη πρακτική της κατανάλωσης κρέατος σκύλων.

Αν και μόνο μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων εξακολουθεί να καταναλώνει κρέας σκύλου στη Νότια Κορέα, η αρχαία πρακτική έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονης κριτικής από ξένα μέσα ενημέρωσης και υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων.

Τώρα, οι νεότερες γενιές της χώρας έχουν ενταχθεί στις εκκλήσεις για την απαγόρευσή της.

Σε μια ενημέρωση στις 17 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση δήλωσε ότι σχεδιάζει να θεσπίσει έναν ειδικό νόμο εντός του έτους που θα απαγορεύει την εκτροφή, τη σφαγή, τη διανομή και την πώληση σκύλων για τροφή.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σκύλοι θα εξαιρεθούν από τον νόμο περί κτηνοτροφίας της χώρας, αναγνωρίζοντας έτσι την ιδιότητά τους ως ζώα συντροφιάς.

Πόσο διαδεδομένο είναι το κρέας σκύλου στη Νότια Κορέα;

Το 2022, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Νότιας Κορέας KBS ανέφερε ότι πάνω από μισό εκατομμύριο σκύλοι εκτρέφονται για τροφή σε ολόκληρη τη χώρα και 1.600 εστιατόρια πωλούν κρέας σκύλου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, υπήρχαν 1.156 φάρμες εκτροφής σκύλων για κρέας και 34 σφαγεία, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων.

Θα δοθεί μια περίοδος χάριτος τριών ετών για να επιτραπεί στη βιομηχανία να μεταβεί και να κλείσει, ενώ η λήψη μέτρου θα ξεκινήσει το 2027. Θα παρασχεθεί επίσης κυβερνητική στήριξη για να βοηθηθεί η μετάβαση.

Το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Νότιας Κορέας βρίσκεται πίσω από τις τελευταίες εκκλήσεις για την απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου. Ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους, το Δημοκρατικό Κόμμα, έχει επίσης δηλώσει ότι υποστηρίζει την απαγόρευση.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν τον Απρίλιο του 2024, το αποτέλεσμα είναι επομένως απίθανο να εκτροχιάσει την απόφαση.

Μια έρευνα του 2023 από την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Korea Humane Society International (Korea HSI) και την εταιρεία ερευνών NielsenIQ έδειξε επίσης την υποστήριξη του κοινού, με το 57% των 1.500 ερωτηθέντων να τάσσεται υπέρ.

Περισσότερο από το 86% των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν έχουν πρόθεση να τρώνε σκύλους στο μέλλον, ανεξάρτητα από το αν το έκαναν στο παρελθόν.

Διαπιστώθηκε επίσης αυξημένη αρνητική αντίληψη για το κρέας των σκύλων μεταξύ των ατόμων ηλικίας 40 και 50 ετών και αυξημένη συναίνεση για την ανάγκη προστασίας της ευημερίας των ζώων.

Υπήρξε κάποια έντονη αντίδραση στην προτεινόμενη απαγόρευση, με μια ομάδα του κλάδου να πραγματοποιεί συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης στη Σεούλ μετά την ανακοίνωση.

Είπαν ότι ο νόμος θα “στερήσει από τους ανθρώπους το βασικό δικαίωμά τους να τρώνε” και “δεν θα προστατεύσει τους αγρότες”, αναφέρει η νοτιοκορεατική εφημερίδα The Hankyoreh.

Με πληροφορίες euronews.com


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ