Ο χειριστής σκύλων οδηγών Αθανάσιος Σιδέρης μαζί με τη Φρίντα στο επιμορφωτικό πρόγραμμα για εργαζόμενους των ΟΤΑ και των Δομών Υγείας της χώρας

Το ΚΕΑΤ πραγματοποίησε μία ακόμη δράση με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αναπηρία όρασης στο πλαίσιο της υλοποίησης επιμορφωτικών προγραμμάτων για εργαζόμενους των ΟΤΑ και των Δομών Υγείας της χώρας.

Ειδικότερα, στην πόλη του Βόλου την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο για ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης. Το πρόγραμμα είναι πανελλαδικής εμβέλειας και θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το επόμενο διάστημα.

Το σεμινάριο είχε βιωματικό χαρακτήρα και το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον εργαζόμενοι των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, της Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, καθώς και συμπολίτες μας ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν πάνω στα ζητήματα εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία όρασης.

Ομιλητές ήταν η κα Λεία Αβραάμ και ο κ. Νικόλαος Βασιλείου, εκπαιδευτές Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, καθώς και ο χειριστής σκύλων οδηγών, κ. Αθανάσιος Σιδέρης μαζί με τη Φρίντα, από το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος».

Στην επιμορφωτική ημερίδα παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, κ. Ανδρέας Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας/Δημοσίων-Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας, κα Νατάσα Μορφογιάννη, η Συντονίστρια για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας, κα Καλλιόπη (Πόπη) Σκούπρα, και ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία όρασης Ν. Μαγνησίας, «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ».

Το ΚΕΑΤ συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του ανά την Ελλάδα με στόχο την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία όρασης και τη συμπερίληψή τους σε όλες τις δραστηριότητες της κοινωνίας.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ