Ο “Αίσωπος” καταγγέλλει το Δήμο Καβάλας για παράνομη περισυλλογή αδέσποτου 

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας “Αίσωπος” καταγγέλλει δημόσια το Δήμο Καβάλας και τους υπεύθυνους, για την παράνομη περισυλλογή αδέσποτου στην περιοχή της Χωράφας. 

Όπως αναφέρει το σωματείο στην ανάρτησή του, ο σκοπός τους ήταν να μαζευτούν περισσότερα από ένα, αλλά τα έξυπνα αδέσποτα που το πήραν είδηση, τράπηκαν σε φυγή. 

Πίσω τους ωστόσο έμεινε ένα άβουλο πλάσμα, ήρεμο και ανέμελο, το οποίο και έπιασαν. 

Κυρία της περιοχής που το φρόντιζε και γνώριζε πολύ καλά τον υπέροχο χαρακτήρα του, τους παρακάλεσε να μην το πάρουν και η απάντηση τους σύμφωνα με την καταγγελία ήταν, “πως έστω και ένα πρέπει να μαζέψουν διότι μαζεύτηκαν πολλά!”

«Παράνομα και καταχρηστικά χωρίς τη σύσταση της πενταμελούς επιτροπής για μία ακόμα φορά, ώστε να παρθεί η απόφαση ή όχι των περισυλλογών που είχαν σκοπό να εφαρμόσουν» αναφέρει το σωματείο. 

Τα μέλη του “Αισώπου” καταγγέλουν λοιπόν το γεγονός αυτό και απαιτούν άμεσα την απελευθέρωση του άκακου και ήρεμου αυτού αδέσποτου, όπως και τη σύσταση της πενταμελούς.

«Παρακαλάμε εδώ και καιρό να περισυλλέξουν ένα θηλυκό το οποίο έχει ζευγαρώσει για να στειρωθεί όσο είναι ακόμα νωρίς και με τη δική μας σημαντική βοήθεια στο να πιαστεί χωρίς πρόβλημα κυρίως για το ζώο και ακόμα περιμένουμε! Όταν όμως γεννηθούν τα μωρά θα είναι αργά και το μέλλον τους το γνωρίζουμε όλοι!», δηλώνουν. 

«Η επιλογή τους λοιπόν ήταν να κάνουν “σκούπα” γεμίζοντας το κυνοκομείο ή το καταφύγιο με επιπλέον φυλακισμένα ζώα στις συνθήκες που ξέρουμε όλοι μας!» τονίζουν.

«Ο Δήμος παραμένει στάσιμος, παράνομος και αναποτελεσματικός, χωρίς ουσιαστικές λύσεις, με κλειστά τα αυτιά και τα μάτια!» καταλήγουν.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ