Ο Θωμάς, το ορφανό αρκουδάκι, επέστρεψε στη φύση! Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Έπειτα από ένα χρόνο περίθαλψης, ο Θωμάς επέστρεψε στη φύση και ζει και πάλι ως ελεύθερη αρκούδα. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πριν από λίγες ημέρες η Ομάδα Περίθαλψης και Επανένταξης Άγριας Ζωής του Αρκτούρου ολοκλήρωσε με επιτυχία την επανένταξη του Θωμά.

Αφού τον νάρκωσε για να γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, μετρήσεις, λήψη δείγματος DNA και η τοποθέτηση του κολάρου-πομπού για την παρακολούθησή του, μπήκε σε κλουβί μεταφοράς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ορεινή δασική περιοχή στο Βίτσι. Η πόρτα από το κλουβί άνοιξε κι έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα ο Θωμάς όρμηξε με φόρα προς την ελεύθερη ζωή στο δάσος.

Ο Θωμάς σώθηκε έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας, που τον εντόπισαν και ειδοποίησαν την οργάνωση, ενώ το όνομά του το οφείλει στο γεγονός ότι βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά.

Σημειώνεται ότι η νεαρή αρκούδα κατάφερε να ζήσει χωρίς τη μητέρα της για τουλάχιστον 2-3 ημέρες τρώγοντας καρπούς και χόρτα σε μια ηλικία που η επιβίωση εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα. Είναι ενδεικτικό ότι από τα 11 αρκουδάκια που εντόπισε ο «Αρκτούρος» ορφανά και στη συνέχεια επανένταξε στη φύση, είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του.

Στο μεταξύ, μία αρκούδα έχασε τη ζωή της χθες όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό λίγο πριν από τον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής. Στο σημείο έσπευσαν εκπρόσωποι του Αρκτούρου, της οργάνωσης «Καλλιστώ» και της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, ωστόσο το ζώο ήταν ήδη νεκρό.



 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ