Οι εθελοντές του Dogs’ Voice έσωσαν 40 σκυλάκια από εργοστάσιο στα Άνω Λιόσια

Την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος, οι εθελοντές του Dogs’ Voice πραγματοποίησαν την εκκένωση ζώων από εργοστάσιο στα Άνω Λιόσια που ζούσαν σε τραγικές συνθήκες.

Με την συγκεκριμένη σημαντική δράση, οι εθελοντές διέσωσαν κουτάβια, τις μαμάδες τους και τις ετοιμόγεννες σκυλίτσες απαλλάσσοντας τα από τις ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του οργανισμού, από τα 70 ζώα του εργοστασίου έχουν ήδη περισυλλέξει τα 40. Έξι από αυτά είναι ενήλικα θηλυκά, τρία βρίσκονται σε κτηνιατρεία και νοσοκομεία και δύο σε φιλοξενία – το ένα μαζί με τα νεογέννητα κουτάβια του που γεννήθηκαν χθες.

Και τα 34 κουτάβια είναι ασφαλή σε σπίτια εθελοντών.

Στο βίντεο περιγράφουν αναλυτικά τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο εργοστάσιο στα Άνω Λιόσια. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Εκτός από τα 7 νεογέννητα, όλα τα υπόλοιπα έχουν εμβολιαστεί και τους έχει γίνει αποπαρασίτωση και όπως αναφέρει το Dogs’ Voice, θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες να προωθούνται για υιοθεσία.

Από τα 30 ενήλικα που έχουν μείνει πίσω, τα 10 φροντίζονται άριστα από τους εργαζόμενους του εργοστασίου, είναι στειρωμένα και υγιή και θα παραμείνουν στον εσωτερικό χώρο γραφείων όπου ήδη διαμένουν.

Τα υπόλοιπα 20 θα πιαστούν την Παρασκευή και θα στειρωθούν, θα εμβολιαστούν και θα τσιπαριστούν στο Δήμο Φυλής από τους καταπληκτικούς γιατρούς συνεργάτες του Dogs’ Voice «Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος» (Ε.Δ.Κ.Ε.) στο δημοτικό κτηνιατρείο του Δήμου Φυλής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αφού στειρωθούν, κάποια θα πάνε για αποθεραπεία στη συνεργαζόμενη πανσιόν του Δήμου Φυλής -όχι στο ΔΙΚΕΠΑΖ- και κάποια σε φιλοξενίες ενώ θα γίνει αξιολόγηση από τον εκπαιδευτή του οργανισμός Στράτου Βουβουτά για να προωθηθούν για υιοθεσία κατά προτεραιότητα όσα είναι φιλικά και δεν χρήζουν ειδικής συμπεριφορικής μεταχείρισης.

Έχουν εξασφαλίσει παροχή ξηράς τροφής για τις ανάγκες όλων των ζώων που θα παραμείνουν εκεί για όλο το 2023.  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου Φυλής κ. Αικατερίνη Ζερβάκη για την υποστήριξη της και τον Δήμο Φυλής για όσα μας υποσχέθηκε μέσω εκείνης ότι θα πράξει μελλοντικά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο αυτό για όλα όσα έκαναν σήμερα για να μας βοηθήσουν. Θέλουμε πάνω από όλα να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας. Είμαστε μια παρέα που την ενώνει ο σεβασμός και η αγάπη και δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να προσφέρουμε μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον. Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας στηρίζετε. Το νιώθουμε, είστε η δύναμη μας.

Dogs’ Voice


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ