Οργή και αγανάκτηση για την μαζική εξόντωση αδέσποτων ζώων στην Νάουσα Ημαθίας

Σταματημό δεν έχει η εξόντωση ζώων στην Ελλάδα προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση φιλόζωων και εθελοντών που καλούνται ξανά να επιστήσουν την προσοχή όλων για την σοβαρότητα του απαράδεκτου και αποτρόπαιου φαινομένου.

Αυτή τη φορά η Νάουσα Ημαθίας γίνεται το επίκεντρο απόγνωσης αφού σημειώνεται η συστηματική και χρόνια εξόντωση ζώων. Άψυχα, παγωμένα κορμιά κείτονται παντού ανάμεσά τους και ένας αετός που χαροπαλεύει, από δηλητηριασμένες φόλες στο Ροδοχώρι.

«Για μια ακόμη φορά, δηλώνουμε βαθύτατα απογοητευμένοι και εξοργισμένοι, γι᾽ αυτή την απαράδεκτη μέθοδο εξόντωσης αδέσποτων ζώων, αλλά και για τις συνέπειες, που έχει και σε άλλες μορφές ζωής…», γράφει ο φιλοζωικός σύλλογος Φίλοι των Ζώων Νάουσας.

Ο αετός αφού έφαγε κομμάτι κρέας ποτισμένο με δηλητήριο, βρέθηκε κοντά στα νεκρά ζώα. Αμέσως οι εθελοντές έσπευσαν στο σημείο στην προσπάθειά τους να σώσουν τον νεαρό αετό, και με την καθοδήγηση πάντα της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής 3ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας και τον κ. Ευάγγελο Παπαχαραλάμπους, χορήγησαν ένεση ατροπίνης, τον κράτησαν ζεστό και τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο.

Ο αετός έπεσε θύμα δηλητηριασμένης φόλας και με την βοήθεια των εθελοντών σώθηκε η ζωή του (ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Νάουσας-Friends of Animals,Naousa, Greece)

Άλλο ένα θύμα της παράνομης πρακτικής, όπως καταγγέλλει ο φιλοζωικός σύλλογος, ήταν και ο Ρόκυ, ένα δεσποζόμενο Λυκόσκυλο, ένα κυριολεκτικά κατατρεγμένο πλάσμα, όπου κατά καιρούς είχε υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς από παράνομες παγίδες κυνηγών για αγριογούρουνα και πάντα οι κάτοικοι που ενδιαφέρονταν γι’ αυτόν κατάφερναν να τον σώζουν, δεν τα κατάφερε ωστόσο αυτή τη φορά.

«Οι δηλητηριάσεις ζώων στον Δήμο μας τον τελευταίο καιρό, έχουν χτυπήσει κυριολεκτικά κόκκινο, αφήνοντας μας, πολύ πικρή γεύση για τους “κακούς” συμπολίτες, που κυκλοφορούν δίπλα μας… Δυστυχώς, παντού υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους το δικαίωμα στη ζωή δεν είναι αναφαίρετο και σκοτώνουν ό,τι τους ενοχλεί… Σαν σύλλογος, καταγγέλλουμε το γεγονός και θα είμαστε απέναντι σε όποιον διαπράττει αυτό το έγκλημα…» επισημαίνει ο φιλοζωικός σύλλογος ενώ προτρέπει τον κόσμο να καταγγέλλει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια σε βάρος αυτών των πλασμάτων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις», με επιστολή της προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Παιδείας, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τα λοιπά κόμματα ζητάει να σταματήσει επιτέλους αυτή η τραγωδία και να πράξουν τα δέοντα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Άλλη μια κραυγή ανημποριάς από τη Νάουσα Ημαθίας αυτή τη φορά για τη συστηματική, χρόνια τώρα εξόντωση άστεγων ζώων. Άψυχα, παγωμένα κορμιά κείτονται παντού, από άκρο σε άκρο σ αυτή τη χώρα αλλά το κράτος είναι εκκωφαντικά, προκλητικά και ανάλγητα απόν από το καθημερινό δράμα που παίζεται εις βάρος αθώων και το θρίλερ που ζουν οι εθελοντές πολίτες αυτής της τραγικά απαράδεκτης χώρας.

Ακούστε όλοι εσείς που κυβερνάτε ή που διεκδικείτε στις εκλογές τη διακυβέρνηση της χώρας τη φωνή μας επιτέλους.Ακούστε τι λένε τα παιδιά από τη Νάουσα και από όλες τις “Νάουσες” της χώρας στο μήνυμα που έστειλαν στην Ομοσπονδία μήπως και ταρακουνηθείτε από την ολύμπια απάθειά σας.

“Σας στέλνουμε απόψε αυτό το μειλ, από αγανάκτηση… δεν γνωρίζω αν έχει πέσει στην αντίληψη σας, το τι γίνεται από μαζικές δηλητηριάσεις στην πόλη μας και τα χωριά μας…

Έχουν χαθεί πάρα πολλά αδέσποτα αλλού και δεσποζόμενα ζωάκια… σήμερα, δώσαμε μάχη να σώσουμε έναν νεαρό αετό, που δηλητηριάστηκε και αυτός από τα κομμάτια φόλας που είχαν ήδη σκοτώσει νωρίτερα, δύο σκυλάκια…

Κάθε μέρα… είναι ασταμάτητοι… δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε αυτή την εποχή… έχουμε αγανακτήσει, μη ξέροντας τι να κάνουμε πια…

Έχουμε χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο μας…

Ήταν μια κοινή απόφαση, όλης της ομάδας, να σας ενημερώσουμε…”

Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν έχετε μπει ποτέ στο κόπο να απαντήσετε στις επιστολές για τις εκατόμβες, πάνω από 6.000 το χρόνο, ζώων της ήμερης και άγριας ζωής που δολοφονούνται στη χώρα, που είστε η ανώτατη Πολιτειακή Αρχή.

Κύριε Πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη οι ομόλογοί σας άλλων χωρών στην Ε.Ε. πιστεύετε, ότι θα έδειχναν την ίδια αδιαφορία;
Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Αρχηγέ της ΕΛΑΣ Ελληνική Αστυνομία νομίζετε, ότι είναι πια τόσο ανίκανοι οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που ποτέ, πλην εξαιρετικά λίγων περιπτώσεων, δεν έχουν ανακαλύψει τους δολοφόνους τόσων εκατοντάδων χιλιάδων όλα αυτά τα χρόνια ζώων ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη δε χρήζει νομίζετε μελέτης και λήψης μέτρων η κατάσταση αυτή;
Κύριε Υπουργέ Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη δεν σας ανησυχεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν οι νέες γενιές, που μαθαίνουν από το περίγυρό τους, ότι όταν μας ενοχλεί κάποιος τον εξοντώνουμε, ώστε να πάρετε τα ενδεδειγμένα μέτρα;

Κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η ατιμωρησία των δραστών κακοποίησης ζώων δεν σας ανησυχεί και δε σας προβληματίζει, ώστε να αντιδράσετε;

Κύριοι Πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτριο Κουτσούμπα Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκτός από προεκλογικές υποσχέσεις μήπως να απασχολήσει σοβαρά τις Κ.Ε των κομμάτων σας το θέμα αυτό;

Ακούστε όλοι εσείς τη φωνή και αυτών των παιδιών από τη Νάουσα, όπως και χιλιάδων άλλων από όλη την Ελλάδα, μέσα από το μήνυμα που έστειλαν στην Ομοσπονδία.

Και επιτέλους κάντε κάτι να σταματήσετε τη νέα αυτή ελληνική τραγωδία. Ρίξτε μια ματιά από τις αναπαυτικές καρέκλες σας και τα πολυτελή γραφεία σας σ΄αυτές τις φωτογραφίες μήπως, λέμε μήπως και κάτι ξυπνήσει μέσα σας. Φοβόμαστε, ότι μάταια σας τα λέμε για εκατομμυριοστή φορά, δεν νοιάζεστε, δεν υπάρχουν στον οπτικό πολιτικό σας ορίζοντα, δεν “δίνετε φράγκο” γι αυτά τα πλάσματα.
Γιατί αν νοιαζόσαστε, θα είχατε κάνει πολλά και ουσιαστικά πράγματα για να σταματήσει η σύγχρονη αυτή τραγωδία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ