«Πατούσες στο σχολείο» για τα παιδιά του Summer Camp Γλυφάδας

Το Summer Camp του Δήμου Γλυφάδας ξεκινάει και πάλι από σήμερα, Τρίτη, μετά τη σύντομη διακοπή λόγω εθνικών εκλογών.

Το διαδραστικό καλοκαιρινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Δήμου Γλυφάδας, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και με τη φροντίδα και τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Περικλή Δορκοφίκη, καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και είναι εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό.

Μια ξεχωριστή δράση που ενθουσίασε ήταν οι «Πατούσες στο σχολείο».
Πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του ΣΠΑΖ, του φιλοζωικού σωματείου της Γλυφάδας με σπουδαία δραστηριότητα 36 ετών, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Γλυφάδας Μαίρη Μηλιαρέση και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γεωργία Βαμβακερού.

Το πιο αγαπησιάρικο μάθημα, ένα βιωματικό μάθημα φιλοζωίας, που είχαν την ευκαιρία να χαρούν τα παιδιά του Summer Camp Γλυφάδας, γνώρισε τόσο μεγάλη η επιτυχία, που αναμένεται να εισαχθεί από τον Σεπτέμβρη και στα σχολεία της πόλης μας!

Τα παιδιά είχαν μία άρτια ενημέρωση από την Υπεύθυνη του Προγράμματος Νίκη Κλαϊνού – ειδικά εκπαιδευμένη στο Λονδίνο από τη μεγαλύτερη φιλοζωική οργάνωση της Μεγάλης Βρετανίας, την Dogs Trust. Έμαθαν τις βασικές έννοιες για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, τη φροντίδα τους αλλά και την ασφαλή επαφή μαζί τους, την αγάπη και την προσφορά. Γνώρισαν την Νανά, μία από τις τρεις κουταβίτσες που βρέθηκαν πεταμένες και ψάχνει σπίτι. Ακόμα και παιδιά που δεν είχαν ποτέ επαφή με ζώα, την χάιδεψαν και έμαθαν τόσα πολλά!

Είχαν τη μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και να τονώσουν την παιδεία τους μέσα από ένα μάθημα αγάπης. Εξάλλου, μόνο αν «φυτέψουμε» το σπόρο της φιλοζωίας στις καρδιές των παιδιών, θα καλλιεργήσουμε πραγματικά το σεβασμό στη ζωή.

«Ευχαριστούμε τους διοργανωτές του Summer Camp του Δήμου Γλυφάδας για το δώρο που έδωσαν στα παιδιά της πόλης μας. Ελπίζουμε ότι την καινούρια σχολική χρονιά όλα τα παιδιά της Γλυφάδας θα έχουν την ίδια ευκαιρία», τονίζουν οι υπεύθυνοι του ΣΠΑΖ.

«Ήταν για εμάς μία εξαιρετική εμπειρία, την οποία σκοπεύουμε να μεταφέρουμε από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία. Τα παιδιά το χάρηκαν πάρα πολύ και ζητούν να το επαναλάβουμε», αναφέρει η Αντιδήμαρχος Μαίρη Μηλιαρέση.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ