Pet Awards 2023: Ο θεσμός που αναδεικνύει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν φροντίδα στα κατοικίδια ζώα

Την Δευτέρα 29 Μαΐου, στον πολυχώρο Χείρωνας, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Pet Awards 2023.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Pet Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα στα κατοικίδια ζώα.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και διαθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την φροντίδα και την ευζωία των κατοικίδιων συντροφιάς.

Συνολικά, διακρίθηκαν 24 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ABOUTNET – CAT+DOG pet grooming, ANICELL, BARFFOOD, BioGel Originial Innovation, CEVA ΕΛΛΑΣ, CULPRET, DogServices, Easy Pet Bath, Ema’s House, Gatoskilo, Hoolie Foundation, NanoSanitas, NOMA PET MEALS, OLYMPIC, Pet Chef, Pet City Group, PET INTEREST, Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων, PRIMAL INSTINCT, PURINA, The Dog Project, Volos Veterinary Specialists, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ & ΣΙΑ και ΛΥΔΙΑ.

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: ANICELL, BARFFOOD και Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων.

PLATINUM: Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων. Παρέλαβε ο Ευριπίδης Βαρδαξόγλου
PLATINUM: ANICELL-Raw Paleo Cat Dry. Παρέλαβε ο Σωτήρης Αγγελάκης

Επιπλέον, οι εταιρίες που έλαβαν τα ειδικά βραβεία κοινού ήταν οι: PURINA GOURMET ως Τροφή για κατοικίδια, NanoSanitas ως Προϊόν καλλωπισμού για κατοικίδια και Easy Pet Bath ως Υπηρεσία καλλωπισμού για κατοικίδια.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η PURINA PRO PLAN αναδείχθηκε Brand of The Year και η ΛΥΔΙΑ αναδείχθηκε Company of the Year.

Brand of The Year: PURINA PRO PLAN. Παρέλαβε ο Γιάννης Χανιωτάκης
Company of the Year: ΛΥΔΙΑ. Παρέλαβε ο Δημήτρης Κουτρουμάνης, ο Γεώργιος Μπουτίδης και η Μυρτώ Ξύδη

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η αξία της βιομηχανίας τροφών για τα κατοικίδια αποτιμήθηκε σε 99,1 δις δολάρια για το έτος 2022 σε παγκόσμιο επίπεδο και αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση της τάξης 4,3% ετησίως μέσα στην επόμενη επταετία. Η ευρύτερη αγορά των προϊόντων για ζώα συντροφιάς υπολογίστηκε σε 232 δις δολάρια το 2022, ενώ οι σχετικές αναλύσεις εκτιμούν ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης (CAGR) ο οποίος ανέρχεται σε ποσοστό 6,1%, θα εκτοξεύσει το ποσό αυτό στα 350 δις δολάρια έως το 2027. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ο τζίρος για την σίτιση των κατοικιδίων ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε το 2022 από τον οργανισμό έρευνας και ανάλυσης «διαΝέοσις» σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική εταιρεία αναφορικά με τη σχέση που έχουν οι Έλληνες με τα ζώα, φαίνεται ότι στην Ελλάδα ασχολείται με τα pets μόνο το 17% του πληθυσμού, γεγονός που σηματοδοτεί και το περιθώριο ανάπτυξης του κλάδου σχετικά με την αντίστοιχη πορεία που διαγράφουν οι μέσοι όροι στην δυτική κοινωνία».

Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Παραγωγός των Βραβείων

Στην συνέχεια, η Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Pet Awards 2023, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Επιτρέψτε μου να δώσω τον τόνο με τα λόγια του Γάλλου ακαδημαϊκού και νομπελίστα των αρχών του 20ου αιώνα, Anatole France: “Μέχρι κάποιος να συγκινηθεί από ένα ζώο, κομμάτι της ψυχής του παραμένει κοιμισμένο”. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γαλλία και ήρθα στην Ελλάδα, τη χώρα των γωνιών μου, στα 25 μου. Μέσα σε λίγους μήνες, χωρίς να ξέρω αν θα μείνω ή θα φύγω και χωρίς σταθερή εργασία, είχα περιθάλψει το πρώτο μου αδέσποτο, ένα υπέροχο νεαρό ζώο που βρέθηκε να σπαρταράει στη παραλιακή λεωφόρο, χτυπημένο από αυτοκίνητο. Πέρασαν από τότε πολλά χρόνια. Η εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου ζώου συντροφιάς που αγωνίζεται να επιβιώσει στο δρόμο με αναστατώνει όσο την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα και με στοιχειώνει. Γιατί σας τα λέω αυτά, και τι σχέση έχει με την σημερινή εκδήλωση; Ο λόγος είναι ότι σε κάθε ζώο που έχουμε σπίτι μας και φροντίζουμε, αντιστοιχούν 100 που πεθαίνουν στο δρόμο γιατί αντιμετωπίστηκαν ως αναλώσιμα από τους κατόχους τους – και αυτό δε μπορεί να αφήνει απροβλημάτιστο όποιον ασχολείται με ζώα συντροφιάς, ακόμα κι αν η οπτική του είναι καθαρά οικονομική. Είναι γεγονός ότι οι αλλεπάλληλες ελληνικές νομοθεσίες, όχι μόνο έχουν αποτύχει να προστατέψουν αποτελεσματικά τα ζώα από την κακοποίηση και την εγκατάλειψη, αλλά και έχουν αποτύχει (για την ακρίβεια, δεν επιχείρησαν ποτέ) να χτίσουν αυτή την ευρύτερη παιδεία υπευθυνότητας, ευσπλαχνίας και σεβασμού των ζώων, που είναι το ζητούμενο κάθε σύγχρονης νομοθεσίας για την προστασία των ζώων. Θα μπορούσαν πολλά να αλλάξουν σε επίπεδο ευαισθητοποίησης, αν έφτανε η ενημέρωση εκεί που φτάνουν τα προϊόντα, δηλαδή σε κάθε νοικοκυριό. Αν μέσω των προϊόντων για το σκύλο και τη γάτα, μπορούσε να εκτεθεί και ο πιο ανυποψίαστος κηδεμόνας στο είδος της ενημέρωσης που αλλάζει τον τρόπο που σκέπτεται και αντιμετωπίζει τα ζώα. Η σκέψη μου λοιπόν, και αυτό προτείνω στις εταιρείες που είναι σήμερα εδώ, είναι να εξετάσουμε μαζί, με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε προς όφελος των ζώων, συνδυάζοντας την εμπειρία μας ως φορέα προστασίας των ζώων, με τη γνώση σας των προϊόντων και της αγοράς. Μιλάω για ένα μάρκετινγκ ουσίας και αξιών, το οποίο θα μπορούσε όχι μόνο να μπει στα κριτήρια αξιολόγησης των βραβείων αλλά και να αποτελεί κατηγορία βράβευσης».

Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Πρόεδρος Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απηύθυνε η Μαρία Λινού, Πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε: «Βρίσκομαι απόψε εδώ ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας εκπροσωπώντας το αρχαιότερο επιστημονικό σωματείο των κτηνιάτρων της χώρας, αλλά και ως κλινικός κτηνίατρος που ασκώ την κτηνιατρική πράξη. Μέσα από τον διπλό μου ρόλο-θεσμικό και μάχιμο- έχω ζήσει την πορεία της ιατρικής των ζώων συντροφιάς, την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, την προαγωγή της φιλοζωίας και τις τάσεις που επικρατούν στο χώρο των pets στη χώρα μας και παγκόσμια. Είμαι σε θέση να αναγνωρίζω την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία πίσω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των συμμετεχόντων στα φετινά βραβεία. Βραβεύουμε σήμερα προϊόντα και υπηρεσίες για τα ζώα συντροφιάς που αξιολογήθηκαν από ειδικούς, με κριτήρια την ασφάλεια, την καινοτομία και τεχνολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσθέτουν αξία στο κάθε προϊόν υπό το πρίσμα της «Ενιαίας Υγείας» όπου ζώα, άνθρωποι και περιβάλλον είναι αλληλοεξαρτώμενα και αλληλένδετα και η υγεία και ευζωία τους αντιμετωπίζεται ως μια και ενιαία. Η ετήσια διοργάνωση των Pet Awards αποτελεί ένα θεσμό που με σοβαρότητα δίνει κίνητρο για τη συνεχή εξέλιξη και βελτίωση των συμμετεχόντων, έναν θεμιτό ανταγωνισμό με τελικό όφελος στην υγεία και ευζωία των ζώων συντροφιάς».

Μαρία Λινού, Πρόεδρος Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Pet Awards 2023, όπου η Ελίνα Μπούνια παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την Συνδρομή της στην Προστασία των Αδέσποτων Ζώων και ο Kωνσταντίνος Χατζιώτης παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τη Σύνδεση της Κοινότητας μέσω της Λογοτεχνίας με τις Γάτες.

Τιμητικό Βραβείο στην Ελίνα Μπούνια για τη Συνδρομή της στην Προστασία των Αδέσποτων Ζώων
Τιμητικό Βραβείο στην Kωνσταντίνος Χατζιώτης για τη Σύνδεση της Κοινότητας μέσω της Λογοτεχνίας με τις Γάτες. Παρέλαβαν η Έλλη Χατζιώτη και η Μαργαρίτα Παρισιάνου-Παπαηλίου

Στο www.petawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ