Pet Awards 2024: Ο θεσμός που αναδεικνύει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν φροντίδα στα κατοικίδια ζώα

Την Τρίτη 23 Απριλίου, στον πολυχώρο Χείρωνας, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Pet Awards 2024.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Pet Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα στα κατοικίδια ζώα.

Φωτ.: Pet Awards 2024 by Boussias Events

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και διαθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την φροντίδα και την ευζωία των κατοικίδιων συντροφιάς.

Συνολικά, διακρίθηκαν 15 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Φωτ.: Pet Awards 2024 by Boussias Events

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: BARFFOOD, CALTICA, Farmina, Gatoskilo, Hoolie Foundation Brokers, Logistic-I / ΠΟΛΙΤΗΣ & ΣΙΑ, MARS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., ΝΟΜΑ, Pet Chef AE, Pet City Group ΑΕΒΕ, PURINA, Top Dog Pet Grooming Products, ΚΡΩΠΙΑ ΓΗ, ΛΥΔΙΑ και ΩΜΕΓΑ ΑΒΕΕ.
Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Top Dog Pet Grooming Products με την υποψηφιότητα Επουλωτική Αλοιφή Κατοικίδιων Top Dog Wound Relief Ointment, Farmina με την υποψηφιότητα Vet Life UltraHypo Feline και PURINA με την υποψηφιότητα PURINA – Jazzy Nomads.

Φωτ.: Pet Awards 2024 by Boussias Events

Επιπλέον, οι εταιρίες που έλαβαν τα ειδικά βραβεία κοινού ήταν οι: PURINA GOURMET ως Τροφή για γάτες, και Vet Life ως Κλινική Τροφή.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Nestlé Purina PetCare αναδείχθηκε Pet Company of the Year, η Purina Pro Plan αναδείχθηκε Pet Brand of the Year και η Top Dog Pet Grooming Products αναδείχθηκε Pet Grooming Company of the Υear.

Φωτ.: Pet Awards 2024 by Boussias Events

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η παγκόσμια οικονομία γύρω από τα κατοικίδια ζώα είναι έτοιμη να εκτοξευτεί πάνω από τα 320 δις. δολάρια σήμερα σε σχεδόν 500 δις. δολάρια μέχρι το 2030, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg Intelligence.

Η έκθεση αυτή υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη προκύπτει από τον αυξανόμενο πληθυσμό των κατοικίδιων ζώων παγκοσμίως και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους. Το τοπίο της αγοράς είναι ενισχυμένο με ποιοτικότερα τρόφιμα και υπηρεσίες όπως επίσης καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, διαγνωστική φροντίδα και φαρμακευτική περίθαλψη. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων δεν διστάζουν να αλλάξουν διατροφή για τα κατοικίδια τους επιλέγοντας πιο ποιοτικές προτάσεις με στόχο την ευζωία των κατοικιδίων τους.

Μέσα από αυτή την ανάγκη θα ευνοηθεί και η παγκόσμια αγορά τροφών για κατοικίδια και υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 135 δις. δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας δηλαδή μια αύξηση κοντά στο 52% από τα σημερινά επίπεδα. Το μέγεθος της αγοράς τροφών για κατοικίδια στην Ευρώπη εκτιμάται σε 55,02 δις. δολάρια το 2024 και αναμένεται να φθάσει τα 78,88 δις. δολάρια έως το 2029, ακολουθώντας ένα σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης CAGR 7,47% κατά την χρονική περίοδο 2024-2029».

Φωτ.: Pet Awards 2024 by Boussias Events

Στην συνέχεια, η Μαρία Λινού, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Pet Awards 2024, Κτηνίατρος, DVM, MSc, PhD, Πρόεδρος Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Τα Pet Awards αποτελούν έναν θεσμό που με σοβαρότητα επιβραβεύει την καινοτομία, την πρωτοπορία και την τεχνολογία πίσω από προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν στα ζώα συντροφιάς. Σε μια εποχή όπου ο αριθμός των ζώων συντροφιάς αυξάνει, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, η υπεύθυνη κηδεμονία ζώων είναι καίριας σημασίας, η υγεία και η ευζωία των ζώων συντροφιάς εξαρτάται από προϊόντα και υπηρεσίες που λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Οι φετινές συμμετοχές απέδειξαν ότι η αξιολόγηση μέσα από τον διαγωνισμό των Pet Awards κινητοποιεί τις επιχειρήσεις του κλάδου των ζώων συντροφιάς για διαρκή βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών τους για μια καλύτερη θέση στην αγορά και στην προτίμηση των καταναλωτών με γνώμονα όμως την προαγωγή της υγείας και ευζωίας των ζώων, την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος. Ευχαριστώ τους διακεκριμένους και έμπειρους επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας και της ευζωίας των ζώων συντροφιάς που αποτέλεσαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής και έδωσαν αξία και αξιοπιστία στα αποτελέσματα και όλους όσοι με ζήλο δούλεψαν για την πραγματοποίηση της φετινής διαδικασίας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους σημερινούς νικητές! Εύχομαι τα Pet Awards να συνεχίσουν να εμπνέουν, να κινητοποιούν και να βραβεύουν ολοένα και περισσότερες αξιέπαινες προσπάθειες σχετικές με την υγεία και ευζωία των ζώων συντροφιάς».

Φωτ.: Pet Awards 2024 by Boussias Events

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Pet Awards 2024, όπου η Ομάδα Διάσωσης Ζώων Alma Libre παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά στη διάσωση ζώων σε κίνδυνο και η MSD Animal Health Ελλάδας – Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ) παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά στα πυρόπληκτα και πλημμυροπαθή ζώα.

Υποστηρικτής της τελετής απονομής των Pet Awards 24 ήταν η Farmina.

Χορηγοί επικοινωνίας των Pet Awards 2024 ήταν οι: petpet.news και pet-in.gr.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ