ΠΦΠΟ-ΕΣΠΙ: Χωρίς κανόνες και νόμους οι «Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας» στη Μυτιλήνη

Επιστολή διαμαρτυρίας για «Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας» στη Μυτιλήνη στέλνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τις εκδηλώσεις που όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκαν ιπποδρομίες οι οποίες δεν έχουν σχέση με την αθλητική ιππασία σε περιοχή NATURA.

Αναλυτικά η επιστολή ΠΦΠΟ και ΕΣΠΙ αναφέρει

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Ιππική Δεξιοτεχνία», από μέλος του Σωματείου Αδελφότης Αγίας Τριάδας Καλλονής, προκειμένου να αιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, στις 24-05-2023 (Απόφαση 163/2023), την παραχώρηση χώρου Σίγρα – Νουτζάρι, ενώ στην πραγματικότητα και όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα το Σωματείο επιμελήθηκε την διενέργεια ιπποδρομιών, όπως κάνει εδώ και χρόνια.

Παράλληλα σας κάνουμε γνωστό ότι πέρυσι στην διάρκεια ίδιας διοργάνωσης άλογο διοργανωτή έσπασε το πόδι του και θανατώθηκε, ενώ όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ τέτοιου είδους περιστατικά έχουν επαναληφθεί στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων.

Στην απόφαση 163/2023 της 20ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνεται ο όρος “ιππική δεξιοτεχνία”. Ο ίδιος όρος σημειώνεται και στην αφίσα των εκδηλώσεων

Στην απόφαση 163/2023 της 20ης (24-05-2023) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνεται ο όρος “ιππική δεξιοτεχνία”. Ο ίδιος όρος σημειώνεται και στην αφίσα των εκδηλώσεων. Στα δημοσιεύματα προκύπτει ότι στην πραγματικότητα πραγματοποιήθηκαν ιπποδρομίες που ουδεμίαν σχέση με την αθλητική ιππασία έχουν.

Δεδομένων τούτων και πέραν των έκνομων δράσεων σε περιοχή NATURA, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας διότι πραγματικά εκτίθεται το άθλημα και η δράση των συλλόγων που ασχολούνται με την πραγματική Ιππική Δεξιοτεχνία και τους κανόνες της.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ