Η ΠΦΠΟ παρούσα στα εγκαίνια του Δημοτικού Κτηνιατρείου του Δήμου Αθηναίων, με μήνυμα συγκεκριμένο

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι, τα εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Κτηνιατρείου της Αθήνας.

Το κτηνιατρείο εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, επαινώντας την κ. Σεραφίνα Αβραμίδου η οποία εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να φτάσουμε στα σημερινά εγκαίνια.

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο που βρίσκεται στη συμβολή Μεσογείων και Τρικάλων στην Αθήνα, ξεκινά τη λειτουργία του τις καθημερινές από τις 9 ως τις 5, με δύο κτηνιάτρους. Φιλοδοξία του Δήμου είναι η λειτουργία του να γίνει 24ωρη μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η ΠΦΠΟ ήταν παρούσα στα εγκαίνια. Στη φιλική συζήτηση με την κα Αβραμίδου υπενθύμισε ότι είναι πάγια θέση των φιλοζωικών οργανώσεων ότι σε κάθε Δήμο θα πρέπει να λειτουργεί τουλάχιστον ένα Δημοτικό Κτηνιατρείο για την παροχή των κατάλληλων θεραπευτικών και άλλων υπηρεσιών, τόσο στα αδέσποτα ζώα, όσο και σε δεσποζόμενα, που οι κηδεμόνες τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της περίθαλψης.

Κτηνιατρείου

Τα Δημοτικά Κτηνιατρεία θα πρέπει να λειτουργούν 24 ώρες τη μέρα, όλες τις μέρες του χρόνου. Μόνο έτσι ίσως μπορέσουν να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Δυστυχώς η διαχείριση μέσω κυνοκομείων απέτυχε σχεδόν εξ ολοκλήρου, καθώς οι χώροι αυτοί δεν προσφέρουν στοιχειώδη ευζωία στα φιλοξενούμενα ζώα, ενώ έχουν ακουστεί και φήμες για παράνομες ευθανασίες.

Περιμένουμε από τον Δήμο Αθηναίων, ως τον εξέχοντα δήμο της χώρας, να αναλάβει πρωτοβουλία ελέγχου για την υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων, με τις εξαιρέσεις του νόμου, με ταυτόχρονη υποχρεωτική σήμανση. Μόνο έτσι, σε λογικό βάθος χρόνου, μπορεί να περιοριστεί το οξυμένο πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, το οποίο αφενός οδηγεί σε κακή και σύντομη ζωή, αφετέρου προκαλεί κοινωνικές έριδες και συγκρούσεις, ενώ έχει πολύ ψηλό οικονομικό κόστος για τους Δήμους, το οποίο θα μπορούσε να κατευθυνθεί σε πιο παραγωγικές δράσεις υπέρ των ζώων.

Τα εγκαταλειμμένα, ταλαιπωρημένα, άρρωστα και κακοποιημένα αδέσποτα ζώα, μας καλούν να σεβαστούμε τα δικά τους δικαιώματα και όλο αυτό περνάει μέσα από τη στείρωση, την σήμανση και την φροντίδα τους στα Δημοτικά Κτηνιατρεία, αν και ο όρος Κτηνιατρείο δεν καλύπτει επαρκώς τις αρμοδιότητες και υπηρεσίες που προσφέρουν αυτά τα ιατρεία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ