Πλήθος κόσμου στη γιορτή υιοθεσίας σκύλων στο ΣΕΦ (φωτο)

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στην εκδήλωση υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/2 στον περιβάλλοντα χώρο από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας “Τα Φιλαράκια”.

Την όμορφη γιορτή υποστήριξε το ΣΕΦ και η πρόεδρός του Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου – ΠΣΑΤ και, όπως πάντα, ο Δήμος Αιγιάλειας – Τμήμα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αιγιάλειας.

Αρωγοί στην προσπάθεια του συλλόγου και παρούσες στη δράση ήταν οι Πίστη Κρυσταλλίδου και Δώρα Λοΐζου, πρόεδρος και συντονίστρια αντίστοιχα της Νέα Δημοκρατία Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού, ενώ στο πλευρό των εθελοντών βρέθηκε για μια ακόμη φορά η Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Γεωργία Ελληνάκη, καθώς και ο Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Διονύσης Δήμου, υπενθυμίζοντας την ευαισθησία του αθλητικού κόσμου απέναντι στο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Αρκετά από τα σκυλάκια βρήκαν το παντοτινό τους σπίτι ή εξασφάλισαν φιλοξενίες, που τα βοηθούν να μάθουν τη ζωή μέσα σε ένα σπίτι, και όλα απόλαυσαν χάδια και αγάπη από τους παρευρισκόμενους. Στους πολύτιμους εθελοντές έχουν πλέον ενταχθεί με τη σταθερή παρουσία τους οι εθελοντές του Better Days 4 Strays Deree Club, που φρόντισαν τα σκυλάκια μας καθ᾽ όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Πολλοί άνθρωποι επισκέφτηκαν για να ενημερωθούν για το έργο του συλλόγου, να γνωρίσουν τα σκυλάκια και να υποστηρίξουν τη φροντίδα τους μέσω οικονομικής ενίσχυσης ή δωρεών σε τροφές, φάρμακα, λουράκια και άλλα είδη που χρειάζονται σε μόνιμη βάση.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας δραστηριοποιείται στον μεγαλύτερο δήμο της Πελοποννήσου, όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 αδέσποτοι σκύλοι. Οι ανάγκες για τη φροντίδα τους είναι τεράστιες. Έτσι οι εθελοντές αλλά και οι εργαζόμενοι του ΣΕΦ που βρέθηκαν στη γιορτή, πήγαν βόλτα τα σκυλάκια και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια προμηθεύοντας φάρμακα, λουράκια και άλλα χρηστικά είδη.

«Στόχος και σκοπός τέτοιων δράσεων, είναι να μην υπάρχουν πλέον ζώα σε ανάγκη. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες δράσεις, ευαισθητοποίησης του κόσμου», αναφέρει ο ΣΕΦ.

Φωτο: Ματίνα Ψαράκη


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ