Πλήθος κόσμου στην πρώτη επίσημη γιορτή υιοθεσίας του Δήμου Κατερίνης

Περισσότεροι από 700 συνδημότες επισκέφθηκαν την πρώτη γιορτή υιοθεσίας που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης. 

Η γιορτή με το σύνθημα «Υιοθετώ! Δεν αγοράζω!» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 11:00 π.μ. στον Καπνικό Σταθμό. Φιλοζωικά σωματεία και οι εθελοντές του Δήμου Κατερίνης, ήταν εκεί για να συστήσουν στο κοινό τα αδέσποτα ζωάκια του Δήμου.

Κολάζ pet-in.gr (Φωτ.: Θωμάς Αναστασιάδης | Δήμος Κατερίνης)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος παρέλαβε πάνω από 600 κιλά ζωοτροφές για τα άστεγα ζώα, ενὠ εγγράφηκαν 20 νέοι φίλοι στο μητρώο εθελοντών και περισσότεροι από 30 συνδημότες αιτήθηκαν να υιοθετήσουν ένα αδεσποτάκι.

Στη γιορτή υιοθεσίας συμμετείχε εθελοντικά η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Μαριάννας Γιαννακίδου, με μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Μάκη Τσίτα «Ο αδέσποτος Κώστας» και προσέφερε δωρεάν πιροσκί και ποπ κορν στα παιδιά.

Κολάζ pet-in.gr (Φωτ.: Θωμάς Αναστασιάδης | Δήμος Κατερίνης)

Το παρών στην όμορφη εκδήλωση έδωσαν εθελοντές του Zero Stray Pawject. Η ΜΚΟ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη γιορτή υιοθεσίας του Δήμου Κατερίνης και είχαμε τη μεγάλη χαρά να είμαστε κομμάτι της. Υπέροχοι σκύλοι που ζουν στο καταφύγιο του δήμου ή φιλοξενούνται από εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία βρέθηκαν στον Καπνικό Σταθμό για να αναζητήσουν τη δική τους οικογένεια. Χαρακτηριστικό ήταν ότι κάθε σκύλος από το καταφύγιο είχε το δικό του “σπιτάκι” και τον δικό του φροντιστή καθ᾽ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. “Υιοθετώ, δεν αγοράζω” και “στειρώνω, δεν ζευγαρώνω” έλεγαν οι αφίσες των φιλοζωικών σωματείων ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Αναστασιάδης επεσήμανε ότι όποιος στηρίζει τη στείρωση, την υιοθεσία και την υπεύθυνη κηδεμονία θα έχει την αμέριστη υποστήριξη του δήμου. Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που θέλει πραγματικά να δουλέψει και θα είμαστε έμπρακτα δίπλα στον Δήμο Κατερίνης που αποδεικνύει ότι θέλει όντως να φτάσει στο zero stray με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και διαχείρισης.»

Κολάζ pet-in.gr (Φωτ.: Θωμάς Αναστασιάδης | Δήμος Κατερίνης)

Δήλωση αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμά Αναστασιάδη

«Περισσότεροι από 700 συνδημότες επισκέφθηκαν την 1η γιορτή υιοθεσίας που διοργανώσαμε στον Δήμο μας, παραλάβαμε πάνω από 600 κιλά ζωοτροφές για τα άστεγα ζώα, εγγράφηκαν 20 νέοι φίλοι στο μητρώο εθελοντών και περισσότεροι από 30 συνδημότες μας αιτήθηκαν να υιοθετήσουν ένα άστεγο ζώο. Και επειδή στην ζωή δεν είναι τίποτα δεδομένο, θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλους τον Δήμαρχο μας κ. Γιάννη Ντούμο για την καθολική του υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του.

»Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που υπογράψαμε το πρώτο σύμφωνο συνεργασίας με την Εθελοντική Ομάδα Ν. Πιερίας “ο Τόπος μου” και η γιορτή υιοθεσίας είναι η πρώτη επίσημη συνδιοργάνωση του Δήμου μας με αυτούς τους άξιους συνδημότες μας. Μεγάλο ευχαριστώ στους πιστοποιημένους φιλόζωους εθελοντές του Δήμου Κατερίνης, με τους οποίους, μέρες τώρα σχεδιάζαμε και οργανώναμε αυτήν την εκδήλωση. Στα φιλοζωικά σωματεία του Δήμου μας, την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της κ. Γιαννακίδου και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης.

Κολάζ pet-in.gr (Φωτ.: Θωμάς Αναστασιάδης | Δήμος Κατερίνης)

»Ξεχωριστά, οφείλω να ευχαριστήσω την Zero Stray Academy και την κυρία Σταματάκου που ήρθαν από την Αθήνα για να στηρίξουν την εκδήλωση μας. Ευχαριστώ για την παρουσία τους, την Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Σοφία Μαυρίδου, την εκπρόσωπο του βουλευτή κ. Φώντα Μπαραλιάκου, την περιφερειακή σύμβουλο κ. Δριστά, τους Αντιδημάρχους, τα αυτοδιοικητικά στελέχη και τους συνεργάτες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Τρικκαίων, Λαρίσης, Δέλτα, Πύδνας Κολινδρού, Δίου Ολύμπου και φυσικά τους συναδέλφους μου στον Δήμο Κατερίνης Ελίνα Διαμαντοπούλου, Σάββα Καρυπίδη, Ευθύμη Τσίρκο και Γιώργο Μπαλαούρα.

»Ευχαριστώ θερμά, την δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού που παρουσίασε την εκδήλωση και τον Βασίλη Αγιαννίτη για τις μουσικές του επιλογές, αμφότεροι αφιλοκερδώς. Τέλος, ευχαριστώ τους Δημοτικούς Υπαλλήλους του Δήμου Κατερίνης που εργάστηκαν για αυτήν την εκδήλωση και τους αφανείς συντελεστές αυτής της εκδήλωσης που ζήτησαν να μείνουν ανώνυμοι. Συνεχίζουμε και με σύνθημα «υιοθετώ, δεν αγοράζω» τα καλύτερα έρχονται! Υ.Γ Ευχαριστούμε 15th Dog Street και Λάζαρε για τον δωρεάν καλλωπισμό των ζώων.»

Η δημοσιογράφος Εύη Μιχωλού παρουσίασε την εκδήλωση (Φωτ.: Θωμάς Αναστασιάδης | Δήμος Κατερίνης)

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ