Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη διάσωση ζώων και ανθρώπων σε φυσικές καταστροφές υπέγραψαν ΠΦΠΟ και ΕΠΟΜΕΑ

Σε μία ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα και με την παρουσία πολλών προσκεκλημένων και φίλων, υπογράφηκε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στην έδρα των Επιλέκτων το πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) και της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο)

Τόσο η πρόεδρος της ΠΦΠΟ κ. Άννα Τοσούνογλου, όσο και ο πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, εξήραν τη χρησιμότητα του πρωτοκόλλου, αφού τα ακραία φυσικά φαινόμενα πλήττουν όλο και συχνότερα τη χώρα μας.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας, που δύναται να τεθεί σε εφαρμογή όταν τέτοια φαινόμενα πλήξουν τη χώρα μας, μπορεί να προσφέρει πολλά καθώς τόσο οι άνθρωποι, όσο και τα ζώα μπορούν να υποφέρουν ή να χαθούν άδικα.

Η κ. Τοσούνογλου, στη σύντομη ομιλία της εξήρε το έργο της ΕΠΟΜΕΑ και υπογράμμισε την αναγκαιότητα του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ενημερώνοντας και για την άλλη πρωτοβουλία της ΠΦΠΟ για την δημιουργία πρωτοκόλλων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, που εκτός από τους ανθρώπους, πλήττουν και τα ζώα.

Εκ μέρους της ΠΦΠΟ, εκτός της Προέδρου κ. Άννας Τοσούνογλου, παραβρέθηκε ο κ. Πάνος Καφφές, Αντιπρόεδρος και η Γενική Γραμματέας κ. Μαρία Χουστουλάκη, η κ. Λιάνα Κωνσταντίνου υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΠΦΠΟ, το επίτιμο μέλος και ενεργή συνεργάτης κ. Μαρία Αναγνωστοπούλου,το επίτιμο μέλος κ. Χρήστος Πετρίδης, ο υπεύθυνος προγραμμάτων ΕRASMUS της ΠΦΠΟ κ. Δημήτρης Καλαιτζίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν πολλοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής Ζωής της Χώρας, που με ευχές και καταγραφές συμπαράστασης στήριξαν την συνεργασία αυτή.

Επίσης ο κ. Τάσος Αρνιακός, Μετεωρολόγος, επίτιμο μέλος και εκπαιδευτής της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ