Σαλαμίνα: Εξαντλημένο φλαμίνγκο εντοπίστηκε να περιπλανιέται σε λεωφόρο

Ένα νεαρό φλαμίνγκο εντοπίστηκε να βολτάρει στους δρόμους της Σαλαμίνας την Τρίτη 29/8 με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία για να θαυμάσουν αλλά και για να μην τρομάξουν το πανέμορφο πτηνό.

Ο φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης έτυχε να περνάει από την περιοχή Αμπελάκια όταν είδε ξαφνικά να περιπλανιέται αμέριμνο πάνω στη λεωφόρο το φλαμίνγκο και βρήκε την ευκαιρία να το απαθανατίσει.

Όπως αναφέρει ο κ. Σεβαστιάδης στην ανάρτησή του, το πτηνό ήταν ατάραχο και ήρεμο ενώ δεν φαινόταν να ενοχλείται από την κίνηση και τον κόσμο που το κοιτούσε.

φλαμίνγκο
Φωτορεπορτάζ Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης για το Salamina-Press

Όπως ήταν φυσικό, τα αυτοκίνητα σταμάτησαν και δημιουργήθηκε συνωστισμός.

Ο κ. Σεβαστιάδης αναφέρει ότι κάποιες γυναίκες που ήταν στο σημείο βρήκαν μια ζακέτα, το πλησίασαν ήρεμα, το τύλιξαν απαλά να μην τρομάξει και φρόντισαν να το πάνε σε κτηνιατρείο και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε κέντρο άγριας ζωής.

φλαμίνγκο
Φωτορεπορτάζ Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης για το Salamina-Press

Την εποχή αυτή μεταναστεύουν κυρίως προς την Αφρική και τις Αραβικές χώρες. Το νεαρό φλαμίνγκο που επισκέφθηκε το νησί, προέρχεται πιθανότητα από κοπάδι που έφθασε να ξεκουραστεί και να τραφεί στον υδροβιότοπο Βουρκαρίου Μεγάρων, ενώ παραμένει άγνωστο για ποιον λόγο το κοπάδι διασπάστηκε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης, το πουλί ήταν αφυδατωμένο, με υπογλυκαιμία και υποθερμία σε κατάσταση εξάντλησης και τρομοκρατημένο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ