Σεισμός-Τουρκία: Ταξίδι επιστροφής στην πρώτη θέση για τους ηρωικούς σκύλους διάσωσης

Τα ηρωικά σκυλιά διάσωσης που επιστρέφουν από την Τουρκία αναβαθμίζονται στην πρώτη θέση προς τιμήν της υπηρεσίας τους.  

Η Turkish Airlines δήλωσε ότι δεν ήθελε τα σκυλιά να ταξιδέψουν στο χώρο αποσκευών μετά την σκληρή και δύσκολη δουλειά τους.

Ο σεισμός των 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου σκότωσε περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Τουρκία και χιλιάδες άλλους στη γειτονική Συρία και κατέστρεψε ολοσχερώς εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια.

Εκπρόσωπος των Τουρκικών Αερογραμμών δήλωσε στη MailOnline: «Καθώς βιώνουμε μια έκτακτη περίοδο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εκκένωσης λόγω των σεισμών με επίκεντρο τις ανατολικές περιοχές μας και που επηρεάζουν όλη τη χώρα και το έθνος μας, πετάμε τους ήρωές μας, τις ομάδες διάσωσης μαζί με τα σκυλιά τους, τα οποία αφήνονται να καθίσουν στην καμπίνα (και στην business class) για αυτή την περίοδο. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να δείξουμε την εκτίμησή μας για τις ειλικρινείς και ηρωικές προσπάθειες αυτών των ηρωικών σκύλων».

Τα σκυλιά διάσωσης στάλθηκαν στην Τουρκία από διάφορες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Λιβύη, η Πολωνία και η Ελβετία.

Η Turkish Airlines δήλωσε στο Insider ότι είχε επίσης μεταφέρει σκύλους από την Ταϊλάνδη, το Κιργιστάν, την Ουγγαρία και την Κίνα.

Στις 7 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, το Μεξικό ανακοίνωσε ότι στέλνει μερικά από τα διάσημα σκυλιά έρευνας και διάσωσης για να βοηθήσουν στην αναζήτηση ανθρώπων που θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια.

Τα σκυλιά χρησιμοποιούνται συχνά σε προσπάθειες διάσωσης σε περιοχές όπου η χρήση βαρέων μηχανημάτων θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω κατάρρευση των ερειπίων, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιζώντων.

Τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα να μυρίζουν ανθρώπους και να ειδοποιούν τους χειριστές τους γαβγίζοντας και ξύνοντας το έδαφος όπου η μυρωδιά είναι πιο έντονη.

Η Turkish Airlines παρείχε επίσης δωρεάν πτήσεις για τους διασωθέντες μετά τον σεισμό. 

Διασώσεις ζώων μετά τον σεισμό

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, διασώστες ανέσυραν ζωντανό έναν σκύλο από ένα κτίριο που κατέρρευσε στη νότια Τουρκία τρεις εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών του περασμένου μήνα.

Οι ομάδες από έναν τοπικό δήμο στην κεντρική Τουρκία έσωσαν τον σκύλο Αλεξ την Τετάρτη και τον παρέδωσαν στην Haytap, μια τουρκική ένωση προστασίας ζώων στην πόλη Αντάκια.

Ένα βίντεο από το πρακτορείο ειδήσεων DHA δείχνει τους διασώστες να φτάνουν ανάμεσα σε δύο μεγάλες τσιμεντένιες πλάκες και να καλούν τον παγιδευμένο σκύλο. Οι εικόνες δείχνουν τους διασώστες να αγκαλιάζουν τον σκύλο, ο οποίος φαίνεται να είναι σε εγρήγορση και σε καλή υγεία, και να του προσφέρουν νερό.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν σώσει εκατοντάδες παγιδευμένες γάτες, σκύλους, κουνέλια και πουλιά που αγαπούν οι ντόπιοι στην Αντάκια, μία από τις πόλεις που ισοπεδώθηκαν από την καταστροφή.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ