Σκύλος εντόπισε επικίνδυνο δραπέτη φυλακών και θα λάβει αμοιβή

Η οικογένειά του σκύλου πρόκειται να λάβει 2.000 δολάρια για τη μεγάλη επιτυχία του.

Ο Ρον και η Σίντι Έκλαντ απολάμβαναν ένα απόγευμα Σαββάτου στην αυλή τους, όταν ο σκύλος τους, ο Τάκερ, ένα λαμπραντόρ με τρίχωμα στο χρώμα της σοκολάτας, άρχισε να γίνεται ανήσυχος και να γαυγίζει έντονα.

«Συνήθως, όταν τον φωνάζω επιστρέφει αμέσως στο σπίτι», είπε ο Ρον Έκλαντ μιλώντας στο ABC News. Αυτή τη φορά, επειδή ο Τάκερ δεν υπάκουσε, ο ιδιοκτήτης του αντιλήφθηκε άμεσα πως κάτι συνέβαινε, γνωρίζοντας επίσης ότι ο σκύλος τους είναι γενικά φιλικός με τους ανθρώπους.

Έτσι, το ζευγάρι πήγε στον κήπο, πιστεύοντας ότι θα συναντήσει κάποιον που περνούσε από την περιοχή και τον σκύλο τους να του γαυγίζει. Αλλά αντ’ αυτού, προς μεγάλη τους έκπληξη, αυτό που διαπίστωσαν ήταν ο σκύλος τους γαύγιζε στον Μάικλ Μπέρχαμ, έναν δραπέτη των φυλακών της περιοχής, ο οποίος καταζητείτο για μία εβδομάδα.


Οι ιδιοκτήτες του Τάκερ, Ρον και Σίντι Έκλαντ (Photo: WJET)
Οι ιδιοκτήτες του Τάκερ, Ρον και Σίντι Έκλαντ (Photo: WJET)

Ο Μπέρχαμ απέδρασε από τις φυλακές της κομητείας Γουόρεν στην Πενσυλβάνια στις 6 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας ένα σχοινί από σεντόνια για να καταφέρει να κατέβει από την οροφή της φυλακής. Στο διάστημα των οκτώ ημερών που ακολούθησε, η απόδραση αποτέλεσε ζήτημα μείζονος ανησυχίας για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ οι αρχές πραγματοποιούσαν καθημερινά συνεντεύξεις Τύπου, υπενθυμίζοντας στους ντόπιους πως δεν θα έπρεπε να τον πλησιάσουν σε περίπτωση που τον συναντούσαν.

Όπως είπε αργότερα ο δραπέτης, είχε «κατασκηνώσει» στο σπίτι τους. «Νόμιζα ότι είχε φύγει. Ποτέ δεν πίστευα ότι ήταν στην αυλή μου», δήλωσε ο Ρον και εξήγησε πως μόλις διαπίστωσε τι συνέβαινε, γύρισε αμέσως στο σπίτι και κάλεσε την αστυνομία. Αν και ο Μπέρχαμ πρόλαβε να το σκάσει.

Εν τέλει, ο δραπέτης εντοπίστηκε αργότερα σε κοντινό δρόμο και συνελήφθη από τις αρχές. Η μεγάλη επιτυχία τού σκύλου της οικογένειας και η συνεισφορά του στον εντοπισμό του δραπέτη εξασφάλισε στους ιδιοκτήτες του την αμοιβή που είχε ορίσει η αστυνομία, που ανέρχεται στα 2.000 δολάρια.

Όσο για την ανταμοιβή του ίδιου του σκύλου, αυτή θα είναι πιθανότατα μια ζουμερή μπριζόλα!



Με πληροφορίες από ABC News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ