Σπάνιο χταπόδι «Ντάμπο» εθεάθη σε ζωντανή σύνδεση

Ένα χταπόδι του είδους Grimpoteuthis umbellata κατέγραψαν κάμερες σε ζωντανή σύνδεση, το οποίο είναι κυρίως γνωστό ως χταπόδι «Ντάμπο».

Αν σας θυμίζει κάτι η ονομασία του, αυτό είναι επειδή την έλαβε χάρη στην ομοιότητά του με το ελεφαντάκι από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney του 1940, τον Ντάμπο. Η ομοιότητα έγκειται στα πτερύγιά του, τα οποία παρομοιάζονται με τα αυτιά του αγαπημένου μας Ντάμπο.

Το σπάνιο είδος χταποδιού εθεάθη σε εκπομπή του EVNautilus, το οποίο εξερευνά το θαλάσσιο εθνικό μνημείο Papahānaumokuākea στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Πρόκειται για ένα σκάφος 68 μέτρων που ανήκει στο Ocean Exploration Trust υπό τη διεύθυνση του Ρόμπερτ Μπάλαρντ, του ερευνητή που είναι γνωστός για την εύρεση του ναυαγίου του Τιτανικού και του γερμανικού θωρηκτού Bismarck.

Το συγκεκριμένο είδος χταποδιού μπορεί να ζήσει σε βάθη έως και 7.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και συνηθίζει να κολυμπά πολύ βαθιά, σε βάθη όπου δεν μπορεί να φτάσει άνθρωπος και σπάνια επιχειρούνται καταδύσεις. Εν προκειμένω, βιντεοσκοπήθηκε σε ζωντανή σύνδεση από το τηλεχειριζόμενο όχημα του Ocean Exploration Trust, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.



Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ