«Συγγνώμη» ζητά ζωολογικός κήπος που απαγόρευσε την είσοδο τυφλού άνδρα και του σκύλου-οδηγού του στις εγκαταστάσεις του

Ο ζωολογικός κήπος Banham στο Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε συγγνώμη που δεν επέτρεψε την είσοδο στον σκύλο-οδηγό και τον τυφλό άνδρα που βοηθούσε.

Ο ζωολογικός κήπος απολογήθηκε για το γεγονός ότι δεν επέτρεψε σε έναν τυφλό άνδρα, ονόματι Τζον Πέτι, να έχει τον σκύλο-οδηγό του μαζί κατά την επίσκεψή του στο πάρκο, αναφέροντας ότι η εν λόγω πολιτική αποσκοπούσε στο να αποφευγεί η «ταλαιπωρία» των ζώων που φιλοξενεί.

Η κόρη του άνδρα, Τζοάν Στόουν, δήλωσε ότι ο πατέρας της ήταν «εξοργισμένος» που δεν κατάφερε να επισκεφθεί τον ζωολογικό κήπο Banham στο Νόρφολκ της Ανατολικής Αγγλίας και ότι της είπαν πως θα έπρεπε να είχαν ειδοποιήσει τον ζωολογικό κήπο νωρίτερα, κατά την έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων. «Δεν είναι αποδεκτό το να διώχνεις κάποιον», συμπλήρωσε.

Η ίδια ανέφερε ότι ο πατέρας της ρωτήθηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στον ζωολογικό κήπο εάν είχε κάνει ειδική κράτηση για τον πεντάχρονο σκύλο-οδηγό του, τον Ντίξον. Όταν ο Τζον Πέτι απάντησε πως δεν είχε κάνει κράτηση για τον σκύλο, του απαγορεύθηκε η είσοδος.

«Ήμασταν λίγο σοκαρισμένοι, καθώς δεν είναι κάτι που έχουμε χρειαστεί να κάνουμε ποτέ», είπε η κόρη, συμπληρώνοντας: «Δεν μας έχουν αρνηθεί ποτέ να μπούμε πουθενά, καθώς υποχρεούνται από τον νόμο να επιτρέπουν την είσοδο σε σκύλους οδηγούς- δεν ήταν κάτι που ελέγξαμε».


Ο Τζον Πέτι, ο σκύλος-οδηγός του, Ντίξον, και η κόρη του, Τζοάν Στόουν (Photo: Joanne Stone)
Ο Τζον Πέτι, ο σκύλος-οδηγός του, Ντίξον, και η κόρη του, Τζοάν Στόουν (Photo: Joanne Stone)

Από την πλευρά του, ο ζωολογικός κήπος δήλωσε ότι αυτή την περίοδο οριστικοποιεί τα σχέδιά του να επιτρέπει την είσοδο σκύλων βοήθειας και σκύλων οδηγών στις εγκαταστάσεις του. Αλλά ακόμα κι έτσι, οι επισκέπτες που έχουν σκύλους-οδηγούς θα πρέπει να ειδοποιούν 48 ώρες νωρίτερα, ώστε να μπορούν να γίνουν οι «κατάλληλες προσαρμογές».

Επίσης, ο ζωολογικός κήπος Banham ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια, τους επέστρεψε τα χρήματα της επίσκεψής τους και τους προσέφερε μια δωρεάν επίσκεψη, την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν όταν η νέα πολιτική είναι σε ισχύ.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Guide Dogs του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε:

«Οι ζωολογικοί κήποι δεν εξαιρούνται βάσει του νόμου περί ισότητας όσον αφορά τη δυνατότητα να απορρίπτουν σκύλους-οδηγούς ή άλλους σκύλους βοήθειας, αλλά αναγνωρίζουμε ότι κάθε επιχείρηση και υπηρεσία είναι μοναδική και μπορεί να υπήρχαν κάποιοι χώροι του ζωολογικού κήπου όπου ένας σκύλος βοήθειας μπορεί να μην ήταν κατάλληλος».

Και κατέληξε αναφέροντας: «Ελπίζουμε ότι όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των ζωολογικών κήπων, θα αναθεωρήσουν την πολιτική τους για την απαγόρευση σκύλων, ώστε να προβούν σε εύλογες προσαρμογές σύμφωνα με τον νόμο περί ισότητας του 2010».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram & στο Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ