Συνάντηση «Νέμεσις» με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα – Τα θέματα που συζητήθηκαν

Σε ζεστό, φιλικό και ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις», για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το αντι-Κυνήγι με το Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στο Δημαρχείο της πόλης, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Η συνάντηση έγινε με τη συνδρομή και τη στήριξη του Θανάση Γούναρη, μέλους της Δημοτικής παράταξης “Αθήνα Τώρα”, φιλόζωου, ενεργού ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων, ραδιοφωνικού παραγωγού και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθήνα 984 και την παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου Αστικής Πανίδας Βαγγέλη Γιαννοπούλου, εγγονού του ιστορικού πολιτικού Βαγγέλη Γιαννοπούλου.

Η Ομοσπονδία, ως δευτεροβάθμιο θεσμικό όργανο έθεσε γενικότερα θέματα προς τον Δήμαρχο και Εντεταλμένο Σύμβουλο, τα οποία είχε θέσει, συζητήσει και συμφωνήσει από τα πριν με τον κ. Θανάση Γούναρη.

Δήμαρχος και Εντεταλμένος Σύμβουλος είχαν γνώση και άποψη, πάρα τον ένα μόνο μήνα θητείας τους σαν δημοτική αρχή, στα θέματα των αδέσποτων, την περιπλοκότητα και συνθετότητα του μεγάλου ζητήματος των άστεγων ζώων σκύλων και γατών.

Το θέμα για το καταφύγιο του Σωκράτη έθεσε με λεπτομερή αναφορά και προτάσεις ο Θανάσης Γούναρης, με τον κ. Γιαννόπουλο να έχει ήδη επεξεργαστεί και μελετήσει σε βάθος του.

Τα θέματα που η «Νέμεσις», μέσω της προέδρου Νατάσας Μπομπολάκη, έθεσε ως Ομοσπονδία, με τη σύμφωνη γνώμη του Θανάση Γούναρη, ήταν συνοπτικά τα παρακάτω:

  • Κατάργηση των πυροτεχνημάτων, των ιπτάμενων φαναριών και των μπαλονιών.
  • Συνεχής, σε 12μηνη βάση παροχή τροφής στα άστεγα ζώα του Δήμου μέσω των φιλοζωικών συλλόγων του Δήμου και των εθελοντών, με πρόγραμμα και διαφάνεια.
  • Πρόσληψη δύο τουλάχιστον κτηνιάτρων και δύο βοηθών τους για το δημοτικό κτηνιατρείο και λειτουργία του πρωί και απόγευμα.
  • Κατάργηση του ζωολογικού κήπου στον Εθνικό Κήπο και ειδική μέριμνα για τις χελώνες.
  • Συμφωνία Δήμου και Ομοσπονδίας για παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της στα σχολεία του Δήμου για το σχολικό έτος 24-25.
  • Συνδιοργάνωση μεγάλης Ημερίδας- Γιορτής με Περιβαλλοντικό Φιλοζωικό Θέμα προς το τέλος της Άνοιξης.
  • Αποχώρηση από το ΔΙΚΕΠΑΖ και σύμβαση με αρκετά περιφερειακά κτηνιατρεία μέχρι της πλήρους λειτουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου, κυρίως στα θέματα της στείρωσης, με τα δύσκολα ορθοπεδικά περιστατικά να παραμένουν στα συμβεβλημένα κτηνιατρεία.

Η «Νέμεσις» σε επόμενη συνάντησή της με τον Δήμαρχο Αθηναίων θα θέσει ειδικά το ζήτημα για μια Αθήνα πιο φιλική στο βίγκαν τρόπο ζωής.

Ο κ. Δούκας συμπλήρωσε ότι κάθε σαββατοκύριακο στόχος είναι να υπάρχει 24ωρη εφημερία από ένα τουλάχιστον και εναλλάξ, από τα συμβεβλημένα κτηνιατρεία ενώ  έδειξε να συμφωνεί και να επαυξάνει κάποιες φορές στις προτάσεις της Ομοσπονδία γεγονός που πρέπει να αποδειχτεί και στη πράξη.

«Αν με λίγες λέξεις μας ζητούσαν να χαρακτηρίσουμε το νέο Δήμαρχο σε αυτή τη πρώτη συνάντηση μαζί του, θα λέγαμε γνώστης και ανοιχτόμυαλος, απλός σαν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ