Συνολικά 246 αδέσποτα περιέθαλψε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά στην Άρτα

Συνολικά 246 αδέσποτα ζώα συντροφιάς περιέθαλψε, στείρωσε και κατέγραψε με ηλεκτρονική σήμανση ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας στην Ήπειρο τη περίοδο 2020-2022. Από αυτά 32 δόθηκαν προς υιοθεσία το 2022.

Την ίδια χρονιά τοποθετήθηκαν 9 ταΐστρες σε διάφορα σημεία, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου, ο οποίος -σε ανακοίνωση του- τονίζει εμφατικά ότι οι προσπάθειες του για την προστασία και μέριμνα της ευζωίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και της  δημόσιας υγείας, συνεχίζονται άοκνα, με στόχο στο μέλλον να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ο αριθμός των ζώων που βρίσκονται στα  διοικητικά του όρια.

Επιθυμώντας την αρωγή των πολιτών σ΄αυτό το έργο, τους καλεί να το στηρίξουν δηλώνοντας συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών του Δήμου με στόχο, την καλύτερη δυνατή διαβίωση των αδέσποτων ζώων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους καλώντας  στο 26813 60423.

Πληροφορίες θα βρουν επίσης στην ιστοσελίδα του δήμου https://nskoufas.gr/  και συγκεκριμένα στο https://nskoufas.gr/oi-koinonikes-draseis-tou-dimou-mas/dimotiko-katafygio-adespoton-zoon/

Τέλος υπενθυμίζει ότι είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου ζώων συντροφιάς το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων.

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ