Τα αποτελέσματα του Παιδικού Διαγωνισμού Παραλίας 2023: Δείτε τα χελωνάκια που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Στα μέσα του καλοκαιριού, τις πιο ζεστές νύχτες της χρονιάς και σε συγκεκριμένες παραλίες της Ελλάδας, τα μικρά χελωνάκια Καρέττα βγαίνουν από τα αυγά τους και ξεπροβάλλουν μέσα από την άμμο.

Κινούνται γρήγορα προς τη θάλασσα, σαν κουρδιστά παιχνίδια, αποφεύγοντας τα πεινασμένα ράμφη των πουλιών και τα τσαλαπατήματα των ανθρώπων. Και στη θάλασσα αρχίζει το μεγάλο ταξίδι της ζωής τους!

Φέτος ο ΑΡΧΕΛΩΝ ζήτησε τη βοήθεια των παιδιών έτσι ώστε από το δικό τους στόμα να προειδοποιηθούν οι τουρίστες στις παραλίες ότι σύντομα θα βγουν τα χελωνάκια. Προτείναμε να δημιουργήσει καθένας τη δική του θαλάσσια χελώνα με φυσικά υλικά από μία κοντινή παραλία.

Δημιουργία της Αγγελικής, 7 ετών (ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece)

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο γέμισε φωτογραφίες από τις κατασκευές των παιδιών με χελώνες από χαλίκια, άμμο, νερό, πετρούλες, ξυλαράκια, φύλλα και κοχύλια, καθώς φίλοι από τριών έως δεκατριών ετών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Όλες αυτές τις χελώνες τις μαζέψαμε και τις αναρτήσαμε σε διαδικτυακή έκθεση, όπου ο καθένας μπορούσε να επισκεφτεί και να ψηφίσει τα αγαπημένα του εκθέματα, αφήνοντας μία καρδιά. Τελικά, η αμμώδης χελωνίτσα της Αγγελικής (7 ετών) που αγναντεύει πάνω στον βράχο έκλεψε 694 καρδιές και αναδείχθηκε νικήτρια! Και έτσι θα γίνει η φετινή Χριστουγεννιάτικη κάρτα του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Αέιλια 6 ετών, στην παραλία Μαυροβούνι στο Γύθειο (ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece)

Ακολούθησαν η χελώνα της Αέλια (6 ετών) με τα καταπράσινα πτερύγια και η πετρωμένη χελώνα του Γιώργου (7 ετών) που απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα και λίγο πίσω τους η φυλλώδης χελώνα της Δανάης (6 ετών) και το μίνιμαλ χελωνάκι του Φώτη (8 ετών)!

Δημιουργία του Γιώργου 7 ετών, στην παραλία Τριοπέτρας Ρεθύμνου (ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece)

Κάποιοι μικροί μας φίλοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν και ανακυκλώσιμα υλικά που βρήκαν στις παραλίες τους ή πολύχρωμα υλικά που βρήκαν σπίτι τους. Μπορεί να μην ήταν στα πλαίσια του φετινού διαγωνισμού αλλά έκλεψαν πολλές καρδιές και μας έδωσαν ιδέες για του χρόνου!

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευχαριστεί πολύ όλους τους συμμετέχοντες και τους γονείς ή τους δασκάλους τους που βοήθησαν αυτή την προσπάθεια.

Μπορείτε να δείτε τη Διαδικτυακή Έκθεση ΕΔΩ.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ