Σε κατάσταση σοκ τα ζώα από τις φωτιές στην Κέρκυρα – «Αν δεν υπήρχαν εθελοντές θα είχαν καεί όλα τα σπίτια με τα ζώα μέσα που τα είχαν εγκαταλείψει»

Συνεχής είναι η μάχη της κατάσβεσης και στην Κέρκυρα, όπου προκύπτουν συνεχώς νέες αναζωπυρώσεις.

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στο νησί. 
«Χθες ήρθε μήνυμα από το 112 να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι λόγω ότι η φωτιά πλησίαζε απειλητικά προς τα σπίτια μπήκε μέσα στον οικισμό. Είχαμε ύφεση μέχρι και πριν λίγη ώρα. Η πλαγιά απέναντι βγάζει πολύ δυνατό άσπρο καπνό», ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος βρίσκεται στην περιοχή Λούτσες.

Η ένταση των ανέμων που αναμένεται μετά το μεσημέρι φοβίζει τους πυροσβέστες

Στο σημείο επιχειρούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη ενώ στο νησί έχουν φτάσει από το μεσημέρι επιπλέον πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Βουλγαρία με 15 οχήματα πυρόσβεσης και ειδικό εξοπλισμό.


Ασταμάτητες οι διασώσεις ζώων στην Κέρκυρα

Από τις φωτιές στη Κέρκυρα τα ζώα είναι σε κατάσταση σοκ. Χάρη όμως στους εθελοντές, διασώθηκαν αρκετά από την πύρινα λαίλαπα.

Οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ένωσης Κέρκυρας «ΥΙΟΘΕΤΩ» και η πρόεδρός Στάμη Τζώρα πήγαν στις φλεγόμενες περιοχές και επέστρεψαν μεταφέροντας πέντε σκυλιά, τρεις γάτες, δύο κατσίκες, δύο γαϊδουράκια και ένα άλογο.

Μάλιστα, όπως ανάφεραν στη Ομοσπονδία Νέμεσις «μόνο ο κόσμος με τα βυτιοφόρα προσπαθούσε να σβήσει τις φωτιές».

Κέρκυρα

«Κλείσαμε 24 ώρες ξύπνοι …
14 ώρες στις Λούτσες να σώζουμε οτιδήποτε αν σώζεται και 7 ώρες περιπολία να μην καούν σπίτια και συγχωριανοί μας!
Τα μάτια μας σε κακή κατάσταση… τα χέρια μας καμμένα… τα πόδια μας πληγιασμένα, η καρδιά μας να πονάει και η ψυχή μας γεμάτη από την αγάπη αυτών των πλασμάτων που δεν είναι τίποτα άλλο παρά θύματα της αδιαφορίας μας… ας ελπίσουμε ότι τελείωσε εδώ», αναφέρει η Σπυριδούλα Τσιριμιάγκου.

«Αν δεν υπήρχαν εθελοντές δυστυχώς θα είχαν καεί όλα τα σπίτια με τα ζώα μέσα που τα είχαν εγκαταλείψει»

«Αν δεν υπήρχαν εθελοντές δυστυχώς θα είχαν καεί όλα τα σπίτια με τα ζώα μέσα που τα είχαν εγκαταλείψει… η ομάδα της Μαρία Κοντοστάνου μαζί με άλλες επικεντρωθήκαμε στα ζώα, όπως επίσης και στην παροχή κρύου νερού σε αυτούς που έδιναν μάχη με τις φλόγες αλλά και να επέμβουμε όπου υπήρχε ανάγκη…. Σηκωθήκαμε από τον καναπέ μας και προσφέραμε βοήθεια. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έτρεξαν με όποιο τρόπο μπορούσαν… η συμμετοχή του κόσμου είναι απαραίτητη γιατί οι δυνάμεις του νησιού ΔΕΝ επαρκούν… Όταν θα καίγεται το δικό σου σπίτι, μόνο τότε να φανταστώ θα τρέξεις… σωστά; Ξέρουμε πως πολλοί προσέγγισαν το σημείο αλλά δεν τους επέτρεψαν να ανέβουν πάνω στα σημεία και είναι λογικό, βοήθησαν όμως και αυτοί με πράγματα που πρόσφεραν και μας τα ανέβαζαν, όπως κλουβιά, πετσέτες, λουριά κλπ… Μπράβο σε όλους όσους τρέξανε χτες η βοήθησαν με άλλους τρόπους, αυτό μας δείχνει ότι υπάρχει τελικά ελπίδα σε αυτό τον τόπο…», λέει η εθελόντρια Φαίη Σαγιά.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ