Τάρανδος που αναζητούσε φαγητό μπήκε σε ιατρικό κέντρο στην Αλάσκα

Φαίνεται πως το ζώο δεν μπορούσε να αντιληφθεί την αναστάτωση που προκάλεσε η παρουσία του, όσο εκείνο τρεφόταν ανενόχλητο με τα φυτά του χώρου.

Την προηγούμενη Πέμπτη στο Άνκορατζ της Αλάσκας, ένας νεαρός τάρανδος που αναζητούσε τροφή εισήλθε σε ένα ιατρικό κέντρο, προκαλώντας την αναστάτωση των παρευρισκόμενων. Φαίνεται πως ο τάρανδος, καθώς περιπλανιόταν πεινασμένος στο χιόνι, εντόπισε το πράσινο χρώμα των φυτών στο λόμπι του ιατρικού κέντρου στο Providence Alaska Health Park.

Καθώς ο νεαρής ηλικίας τάρανδος έτρωγε τα φυτά έξω από το κτίριο, ενεργοποίησε τους αισθητήρες στις αυτόματες πόρτες της εισόδου, στο κτίριο όπου στεγάζεται το αντικαρκινικό κέντρο του νοσοκομείου και άλλα ιατρικά γραφεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ράντι Χιουζ, του διευθυντή ασφάλειας του νοσοκομείου. «Λάβαμε ένα τηλεφώνημα ότι ένας τάρανδος μόλις είχε μπει στο κτίριο», ανέφερε. Ο ίδιος πιστεύει ότι πρόκειται για τον ίδιο τάρανδο που τριγυρνούσε προ ημερών στην πανεπιστημιούπολη.

«Αλλά φάνηκε ότι ο τάρανδος αποτέλεσε πόλο έλξης για πολύ κόσμο», ανέφερε ο διευθυντής ασφάλειας. «Δεν μπαίνει κάθε μέρα ένας τάρανδος σε ένα κτίριο, οπότε όλοι ήταν ενθουσιασμένοι και ήθελαν να τον φωτογραφίσουν».

Οι υπάλληλοι ασφαλείας σχημάτισαν ένα ημικύκλιο για να περιορίσουν το ζώο και να το απομακρύνουν από την πόρτα της εισόδου. Ένας υπάλληλος άρπαξε μάλιστα ένα κομμάτι από το φυτό που έτρωγε ο τάρανδος και προσπάθησε να τον δελεάσει να βγει έξω. «Εν τέλει, νομίζω ότι βαρέθηκε να τον παρακολουθούν όλοι και να τον βλέπουν να τρώει», είπε ο Χιουζ.

Τελικά, αφού ο τάρανδος παρέμεινε για λίγο στην ημικυκλική είσοδο της ιατρικής κλινικής, εγκατέλειψε το κτίριο ήρεμα και χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Με πληροφορίες από Associated Press

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ