Θα προτιμούσατε να είστε στο δάσος με μια αρκούδα ή με έναν άνδρα; Γυναίκες στο TikTok συμμετέχουν στην viral συζήτηση

Θα προτιμούσατε να βρίσκεστε σε ένα δάσος με μια αρκούδα ή έναν άνδρα; Αυτό είναι το τελευταίο ερώτημα που συζητείται έντονα στο TikTok, με πολλές να λένε ότι προτιμούν να ρισκάρουν με το ζώο.

Το ερώτημα έχει κάνει έντονη αίσθηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Απρίλιο, όταν ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Screenshot HQ έγινε viral. Οι γυναίκες που εμφανίζονταν στο κλιπ συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό ότι η αρκούδα ήταν η προτιμότερη επιλογή και πολλοί άνθρωποι που στη συνέχεια τοποθετήθηκαν επί του θέματος συμφωνούν.

Ορισμένες γυναίκες στο κλιπ του Screenshot HQ, το οποίο έχει γίνει like περισσότερες από δύο εκατομμύρια φορές στο TikTok, δήλωσαν ότι το να βρίσκεσαι κοντά σε άνδρες μπορεί να είναι “τρομακτικό” μερικές φορές. Και μια γυναίκα σημείωσε επίσης ότι οι αρκούδες δεν είναι επιρρεπείς στο να σας “επιτεθούν”, εκτός αν τις ταράξετε.

@screenshothq The question of being stuck in a forest with a man or a bear is circulating on TikTok right now and sparking some interesting conversation…. we know what our answer would be 🐻🌳 #manvsbear #tiktok #tiktoktrend #trending #challenge #streetinterview #voxpop ♬ Terror Music (Scary Song) – IMPERIUM RECORDS

Ένα απόσπασμα που μοιράστηκε η @plutorulesmy12th έδειξε τη διαφορά μεταξύ των εμπειριών της με έναν άνδρα και μια αρκούδα στο δάσος. Στο πρώτο κλιπ, η συνάντηση της γυναίκας με την αρκούδα φαινόταν σε μεγάλο βαθμό αδιάφορη, ενώ στο δεύτερο κλιπ ακούγεται να παρακαλάει έναν άνδρα να σταματήσει να την ακολουθεί στο μονοπάτι.

@plutorulesmy12th Well that solves that question for me… My two experiences showing the difference between the two. Also, have you seen my earlier videos? Cute bear there, too. #bearormaninthewoods #bears #women #awareness #nomeansno #murphyslaw #itshouldnotbelikethis ♬ original sound – murphy’s law 🥴

Ορισμένες γυναίκες έθεσαν το ερώτημα στους συντρόφους τους. Μια χρήστης του TikTok είπε ότι ο σύζυγός της “θα έτεινε περισσότερο προς την αρκούδα” επειδή είναι πιο προβλέψιμες.

“Αισθάνομαι ότι θα ήξερα ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα με μια αρκούδα, ακόμη και αν ήταν επιθετική”, εξήγησε στο κλιπ. “Δεν ξέρω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα με έναν κακό άνδρα”.

Οι μαύρες αρκούδες, σκοτώνουν λιγότερο από έναν άνθρωπο ετησίως

Αν και οι αρκούδες μπορεί να είναι θανατηφόρες, οι επιθέσεις είναι σπάνιες και γίνονται κυρίως από το ενδιαφέρον μιας αρκούδας να “προστατεύσει την τροφή, τα μικρά της ή τον χώρο της”, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου.

Οι μαύρες αρκούδες, σκοτώνουν λιγότερο από έναν άνθρωπο ετησίως, σύμφωνα με την Λιν Ρότζερς, ιδρύτρια του Κέντρου Αρκούδας Βόρειας Αμερικής. Οι άνδρες ηλικίας 18 έως 24 ετών έχουν 167 φορές περισσότερες πιθανότητες να σκοτώσουν κάποιον από μια μαύρη αρκούδα, δήλωσε η Ρότζερς.

Περίπου μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως υφίσταται σωματική ή σεξουαλική βία από έναν άνδρα κατά τη διάρκεια της ζωής της, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Με αφορμή το δημοφιλές βίντεο, η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ» αναφέρει ότι η έμφυλη βία κατά των γυναικών, οι παραβιαστικές συμπεριφορές και οι γυναικοκτονίες έχουν οδηγήσει τις γυναίκες να φοβούνται να μείνουν σε έναν χώρο μαζί με έναν άγνωστο άνδρα, καθώς είναι πολύ πιθανό να δεχθούν σεξιστικά σχόλια ή έμφυλη παρενόχληση και επισημαίνει ότι η παρουσία μιας αρκούδας στο δάσος μοιάζει για τις γυναίκες λιγότερο τρομακτική, μιας και όπως είναι γνωστό, αν μια αρκούδα δεν νιώσει απειλή από την ανθρώπινη παρουσία, απομακρύνεται χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα.

Τι κάνουμε ωστόσο αν συναντήσουμε αρκούδα, σύμφωνα με την οργάνωση

  • Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως αν μια αρκούδα βρεθεί στον δρόμο μας μένουμε ψύχραιμοι, δεν φωνάζουμε, δεν προσπαθούμε να την τρομάξουμε.
  • Απομακρυνόμαστε ήρεμα δίνοντας χώρο στην αρκούδα να συνεχίσει την διαδρομή της.
    Δεν πετάμε σε καμία περίπτωση κλαδιά, πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς θα εκλάβει την πράξη αυτή ως απειλή.
  • Αν δούμε ένα αρκουδάκι, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί/ες και να μην κινηθούμε προς αυτό. Η μητέρα του είναι ιδιαίτερα προστατευτική και δεν θα είναι μακριά.

Γραμμή SOS

Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail: [email protected].


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ