Το δημοτικό καταφύγιο Τρίπολης άνοιξε την πόρτα του στους εθελοντές – Τα σκυλιά του καταφυγίου χρειάζονται επαφή με ανθρώπους

Το δημοτικό καταφύγιο Τρίπολης σε συνεργασία με το «Save A Greek Stray» εξελίσσεται λαμβάνοντας συνεχώς την απαραίτητη τεχνογνωσία για να οργανώσουν ακόμα καλύτερα τη λειτουργία του.

Όπως δήλωσε τον περασμένο μήνα ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σε αυτή την προσπάθεια, θέλουν συμπαραστάτες όλους τους πολίτες, αλλά και τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις.

Σήμερα, Παρασκευή 10/11 το δημοτικό καταφύγιο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους εθελοντές.

«Ο εθελοντισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στην ομαλή λειτουργία ενός καταφύγιου και οφείλει πάντα να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διαχείρισης», αναφέρει η ΜΚΟ.

«Στο καταφύγιο της Τρίπολης υπάρχουν πάρα πολλά υπέροχα σκυλιά, που εκτός από ιατρική περίθαλψη, τροφή και καθαριότητα, χρειάζονται επαφή με ανθρώπους, κοινωνικοποίηση, σωστή εκτόνωση και προώθηση για υιοθεσία. Ένα οποιοδήποτε καταφύγιο, για να μην λειτουργεί απλά ως ένας χώρος όπου βάζουμε σκυλιά που δεν θέλει κανείς, πρέπει να είναι ανοιχτό και τα σκυλιά που διαμένουν εκεί προσωρινά πρέπει να είναι ορατά, και να έχουν ονόματα, ιστορίες, αξιοπρεπή καθημερινότητα και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, και οι εθελοντές μπορούν και πρέπει να βοηθούν σε όλα αυτά», επισημαίνει.

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο [email protected] ώστε να σας ενημερώσουν και να συντονιστείτε.

Πληροφορίες: Save a Greek Stray


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ