Ζητούνται εθελοντές από την Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις» ζητά εθελοντές για να παρουσιάζουν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία της επικράτειας.

Σύμφωνα με το άρθρο 31 του νόμου 4830/18-09-21, προβλέπεται η προώθηση της ευαισθητοποίησης και της ανάπτυξης της φιλοζωίας και της υπεύθυνης ιδιοκτησίας ζώου συντροφιάς, σε νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η «Νέμεσις» διευρύνει την ευαισθητοποίηση και το σεβασμό που οφείλουμε και προς τα άλλα ζώα που συγκατοικούμε αυτό το πλανήτη.

Τα προγράμματά είναι τα παρακάτω

  1. Ο Αδέσποτος πάει σχολείο
  2. Μαθαίνουμε για τα ερπετά της ελληνικής πανίδας, ποια είναι και ποια δεν είναι δηλητηριώδη, τι κάνουμε αν μας δαγκώσει κάποιο φίδι
  3. Ενημερωνόμαστε για τα αγριογούρουνα και μαθαίνουμε πως αντιδράμε, όταν τα συναντήσουμε
  4. Ας μάθουμε για τη γούνα και τα γουνοφόρα ζώα
  5. Βιωματική Εκπαίδευση παιδιών με σκύλους που κάποτε ήταν άστεγοι
  6. Παιδιά και Ζώα
  7. The Positive Pet Project
  8. Μαθαίνουμε για τα αρπακτικά πουλιά της χώρας μας, αετό, γεράκι κλπ
  9. Αν λίγο μ΄ αγαπούσες

Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τα σχολεία και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π) ή τους Διευθυντές των Σχολείων.

Τα προγράμματα θα παρουσιάζονται στα σχολεία όλης της χώρας είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης.

Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν πάνω σ’ αυτά από τους δημιουργούς τους, σε διαδικτυακό σεμινάριο/α, που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η Ομοσπονδία καλεί εθελοντές που έχουν ευρύτερη σχέση με την εκπαίδευση ή έχουν επιστημονική ενασχόληση με τα ζώα να δηλώσουν συμμετοχή, αναφέροντας, αν το επιθυμούν, τα προγράμματα που θα ήθελαν να παρουσιάσουν και αποστέλλοντας το βιογραφικό τους.

Οι εθελοντές που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν στείλει τα βιογραφικά τους δε χρειάζεται να επανέλθουν.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]

Υπεύθυνος για τυχόν απορίες και ερωτήσεις ο Νίκος Ρηγόπουλος. Μαθηματικός, Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνος και Γραμματέας του Δ.Σ. Λήμνου , τηλ 694 644 2210


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ