Ζώα εντοπίζονται βάναυσα χτυπημένα και σκοτωμένα στην Καλαμαριά – Έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων

Επιθέσεις κατά συρροή καταγγέλλει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Καλαμαριάς «Οι Αόρατες Γάτες» αφού έχουν βρεθεί πολλά ζώα χτυπημένα και σκοτωμένα προκαλώντας την οργή εθελοντών και φιλόζωων κατοίκων.

Όπως αναφέρει η ομάδα δράσης, πρόκειται για ζώα φροντισμένα έχουν εντοπιστεί βάναυσα χτυπημένα και άλλα σκοτωμένα και παρακαλεί θερμά τους πολίτες της Καλαμαριάς, εθελοντές και μη, να ενημερώσουν την ομάδα εθελοντών για οποιοδήποτε περιστατικό έχει πέσει στην αντίληψή τους και αφορά κακοποίηση, θάνατο ή εξαφάνιση γάτας στο δήμο Καλαμαριάς.

«Οικόσιτα σκυλιά σκοτώνουν γάτες»

Σύμφωνα με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Καλαμαριάς, υπάρχουν πολλαπλές αναφορές για δύο οικόσιτα σκυλιά που σκοτώνουν γάτες, τα οποία αφήνονται συνειδητά ελεύθερα από τον κηδεμόνα τους προκαλώντας το θάνατο δύο γατών στην περιοχή του γηπέδου Καλαμαριάς, το τελευταίο 15μερο.

Η τελευταία γατούλα εντοπίστηκε χθες νεκρή (φωτό 1) και για νεαρό που έχει στην κατοχή του καφέ Πίτμπουλ και το εκπαιδεύει -κατά δήλωση του- να σκοτώνει γάτες. Ζει στην περιοχή του Φοίνικα και κινείται πεζός σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς μαζί με τον σκύλο του.

«Άτομα χτυπάνε με βασανιστικό τρόπο γάτες»

Έχουν επίσης γίνει αναφορές για άτομα που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του Αριστοτέλη και χτυπάνε γάτες. Ήδη έχουν δύο αποδεδειγμένα περιστατικά με ολική ρήξη ουρήθρας και πολλαπλές κακώσεις στην κοιλιακή χώρα, δύο περιστατικά με σπάσιμο κάτω γνάθου και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έναν θάνατο μετά από χτύπημα στην κοιλιακή χώρα.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Καλαμαριάς έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για τις κακοποιήσεις, έχει κατατεθεί μήνυση από εθελόντρια κατά του ιδιοκτήτη των δύο σκυλιών και αναζητά στοιχεία για τον νεαρό με το Πίτμπουλ.

Έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς, ο Διαδημοτικός Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων «Συππαζαθ» και όλοι οι εθελοντές του δήμου.


Όσοι έχετε αναφορές για περιστατικά κακοποίησης ή θανάτωσης να επικοινωνήσετε με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Καλαμαριάς «Οι Αόρατες Γάτες» 

«Θλιβερή διαπίστωση… η Καλαμαριά του πολιτισμού, πρωτοστατεί σε κακοποιήσεις ζώων» τονίζει η ομάδα δράσης.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ