Αναδάσωση στην Πάρνηθα το Σάββατο 23 Μαρτίου

Πρωτοβουλία αναδάσωσης στην Πάρνηθα θα εξελιχθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου όπως ανακοίνωσαν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ετοιμάστε φτυάρια και σκαπανικά! Ο ΕΔΑΣΑ οργανώνει αναδάσωση! Στις 23 Μαρτίου, σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Πάρνηθας, αναδασώνουμε μια έκταση στη Βαρυμπόμπη που κάηκε στην πυρκαγιά του 2021.
 Η τεχνητή αναδάσωση είναι μία δόκιμη μέθοδος για την αναγέννηση του δάσους, σε σημεία όπου η φυσική αναδάσωση δεν είναι εφικτή, π.χ. όταν ένα πευκοδάσος έχει καεί δύο φορές σε διάστημα μικρότερο της δεκαετίας και έχει χάσει την ικανότητα φυσικής αναγέννησης.

Ο ΕΔΑΣΑ συμμετείχε στις αναδασώσεις που διοργανώθηκαν στην Πάρνηθα μετά την πυρκαγιά του 2007, ενώ είχε διοργανώσει και αυτόνομες αναδασώσεις το 2010 και το 2014. Δέκα χρόνια αργότερα, μετά τα βαριά πλήγματα που επέφεραν στην Πάρνηθα οι πυρκαγιές του 2021 και του 2023, ξαναπιάνουμε τα σύνεργα της αναδάσωσης… και σας καλούμε να βάλετε κι εσείς ένα χεράκι!
Άλλωστε μια αναδάσωση είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Δασοπονίας που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου.

Βάλτε λοιπόν παλιά ρούχα, πάρτε καπέλο, νερό και κολατσιό, και ελάτε να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.

Φωτ.: ΕΔΑΣΑ

Ώρες δράσης: 09.00-14.00
Συνάντηση στο Ολυμπιακό Χωριό, μετακίνηση με πούλμαν στο σημείο της αναδάσωσης».

Για το ακριβές σημείο συνάντησης θα ενημερωθούν το βράδυ της Πέμπτης 21/3 όσοι δηλώσουν συμμετοχή παρακάτω φόρμα: https://tinyurl.com/5kyzv9tb


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ