Χαλκιδική: Πέταξαν μέχρι και ολόκληρο κάδο σκουπιδιών στη θάλασσα – Σοκάρουν οι εικόνες της ρύπανσης

Ο χειρότερος εχθρός της φύσης είναι ο άνθρωπος. Η ρύπανση των ωκεανών είναι ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα που αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία και την ευημερία του πλανήτη μας.

Οι ωκεανοί αντιπροσωπεύουν το 70% της επιφάνειας του πλανήτη Γη και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία του οικοσυστήματός μας.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), δισεκατομμύρια κιλά σκουπιδιών και άλλων ρύπων εισέρχονται στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο.

Οι συνέπειες της ρύπανσης των ωκεανών είναι εκτεταμένες αφού συνδέεται πλέον με αρνητικά αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία και στα θαλάσσια οικοσυστήματα.


Greek Eco Project Project

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο φωτογράφος Νικόλας Σαμαράς (Nicholas Samaras Underwater Photography) συμμετείχε στην εκδήλωση «Γαλάζια Χαλκιδική» που διοργάνωσε το Greek Eco Project Project.

Πρόκειται για μια εκδήλωση αποκλειστικά αφιερωμένη στην οικολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην καλλιέργεια της οικολογικής ενσυναίσθησης των παιδιών και περιλαμβάνει διάφορες δράσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, περιβαλλοντικά παιχνίδια, παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς σε επιλεγμένα μέρη και πολλά άλλα.

Ο ρόλος του κ. Σαμαρά ήταν να τεκμηριώσει τους υποβρύχιους καθαρισμούς και να φέρει στην επιφάνεια μέσω του φακού μου όλα όσα υπάρχουν στη θάλασσα και δυστυχώς ο κόσμος την αγνοεί.

«Το μεγαλύτερο μέρος της «Γαλάζιας Χαλκιδικής» φέτος ήταν αφιερωμένο στον καθαρισμό του λιμανιού στο «Πόρτο Κουφό». Η περσινή τυχαία ανακάλυψη υποθαλάσσιας χωματερής μέσα στο λιμάνι δεν θα μπορούσε να αφήσει κανέναν αδιάφορο και αυτό οδήγησε όλη την ομάδα να εστιάσει εκεί», αναφέρει ο κ. Σαμαράς.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν η συλλογή 7 τόνων απορριμμάτων κάθε είδους από τον βυθό.

«Ένα τεράστιο μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια με οποιονδήποτε τρόπο. Το Greek Eco Project έδειξε για άλλη μια φορά τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον», υπογραμμίζει.


Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον βυθό της θάλασσας του Πόρτο Κουφό, μέσα από τον φακό του φωτογράφου Νικόλα Σαμαρά στα πλαίσια του προγράμματος «Blue Halkidiki 2023»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ