Καταγράφηκε για πρώτη φορά η χλωρίδα και η πανίδα του Εθνικού Κήπου από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πάνω από 7.000 δένδρα, 40.000 θάμνοι και δεκάδες είδη της πανίδας μελετήθηκαν και καταγράφηκαν για πρώτη φορά στον Εθνικό Κήπο.

Η χλωρίδα του είναι μοναδική και η άγρια πανίδα του, αν και περιορισμένη, παρουσιάζει ιδιαίτερη σημασία ως επί μακρόν απομονωμένο υποσύνολο της Αττικής πανίδας. Όντας μια από τις ελάχιστες εκτεταμένες περιοχές πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό, κατατάσσεται στα λεγόμενα «αστικά νησιά», θέσεις που έχουν διατηρήσει τα φυσικά τους χαρακτηριστικά στις σύγχρονες μητροπόλεις.

Η σημαντικότητα του Εθνικού Κήπου, ως ιστορικού μνημείου και βοτανικού κήπου καθιστά αναγκαία την καταγραφή της χλωρίδας και της πανίδας του, την οποία υλοποίησε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και χρηματοδότησε το Ίδρυμα Μποδοσάκη, στην προσπάθεια της διατήρησης, καταγραφής, αναβάθμισης και εμπλουτισμού της βιοποικιλότητάς του.

Φωτ.: Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ