Γκόλντεν Ριτρίβερ: Όσα πρέπει να ξέρεις για την πιο διάσημη ράτσα σκύλων

Η απόφαση να αποκτήσετε έναν σκύλο μπορεί να είναι πολύ μεγάλη για μια οικογένεια.Το να έχεις ένα κατοικίδιο είναι σαν να έχεις ένα άλλο παιδί στο σπίτι ή για μερικά ζευγάρια είναι σαν να έχουν το πρώτο τους παιδί και τα Γκόλντεν Ριτρίβερ που θα έρθει στη ζωή σας, θα σας κλέψει την καρδιά σας και θα αλλάξει τα πάντα.

Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι μια δημοφιλής φυλή σκύλου που προέρχεται από τη Σκωτία. Είναι γνωστοί για τη φιλική τους φύση, την ευγενική συμπεριφορά τους και την ικανότητά τους να είναι εξίσου φιλικοί με παιδιά, ενώ είναι εξίσου ευγενικοί και με άλλα κατοικίδια ζώα.

Γενικά, τα Γκόλντεν Ριτρίβερ έχουν πολύ χαρούμενο χαρακτήρα και απολαμβάνουν την παρουσία των ανθρώπων. Είναι επίσης γνωστοί για την ευκολία με την οποία μπορούν να εκπαιδευτούν, καθιστώντας τους δημοφιλείς σε πολλούς τομείς, όπως η συνοδεία για άτομα με ειδικές ανάγκες, η αναζήτηση και η διάσωση, καθώς και ως σκύλοι συντροφιάς.

Επιπλέον, έχουν ένα εντυπωσιακό παχύ και αδιάβροχο διπλό τους τρίχωμα, που τα βοηθάει να προστατεύονται από το κρύο και το νερό κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως το κυνήγι ή η κολύμβηση.

Συνολικά, τα ευλογημένα αυτά πλάσματα είναι υπέροχοι και πολύ δημοφιλείς σκύλοι οικογένειας που θα δώσουν στη ζωή σας ένα ανώτερο νόημα.

Φωτ.: Pixabay

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αποκτήσετε ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Λέσχη Φίλων των Σκύλων (AKC), θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας αυτά τα πράγματα:

Χρειάζονται πολλή άσκηση

Αυτά τα υπέροχα πλάσματα είναι πάντα έτοιμα για δράση, είτε πρόκειται για παιχνίδι fetch, πεζοπορία, κολύμπι ή άλλη άσκηση. Είναι φυσικοί αθλητές που διαπρέπουν σε μια ποικιλία αθλημάτων.

Είναι εργατικά

Τα Γκόλντεν χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από το κυνήγι μέχρι τη διάσωση και την θεραπεία. Παρά αυτή την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά, μαθαίνουν γρήγορα και μπορούν να κατακτήσουν πολλές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένου του πώς να λειτουργούν ως σκυλιά έρευνας και διάσωσης στον τόπο μιας καταστροφής.

Είναι άριστα σκυλιά θεραπείας

Τα Γκόλντεν συχνά χρησιμοποιούνται ως σκυλιά θεραπείας για να καταπραϋνουν και να ηρεμήσουν τους ανθρώπους. Φαίνεται να έχουν αποθέματα ενσυναίσθησης και άνευ όρων αγάπης. Μπορούν να βοηθήσουν να ηρεμήσουν και να παρηγορήσουν σχεδόν όλους, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους ασθενείς.

Μένουν νέα στην καρδιά

Η πληθωρική συμπεριφορά κουταβιού τείνει να διαρκεί περισσότερο στα Γκόλντεν Ριτρίβερ από ό,τι σε άλλες ράτσες. Ωριμάζουν αργά και μπορεί να είναι παιχνιδιάρικα και στην ενηλικίωση.

Λατρεύουν το φαγητό

Θα φάνε οτιδήποτε, από το δείπνο στο μπολ τους μέχρι παιχνίδια και ο,τιδήποτε άλλον βρουν μπροστά τους. Τείνουν επίσης να τρώνε υπερβολικά, επομένως οι ιδιοκτήτες καλό είναι να περιορίζουν τις λιχουδιές, να μετρούν προσεκτικά το φαγητό και να τις ταΐζουν μόνο την ώρα των γευμάτων.

Χρησιμοποιούν πολύ το στόμα τους

Όπως και άλλα ριτρίβερ, τα Γκόλντεν είναι πιθανό να κουβαλούν κάτι παντού, όπως μπαστούνια, παιχνίδια, ρούχα ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι ελεύθερο στο πεδίο τους.

Έχουν εξαιρετικά μαλακό στόμα

Όταν μεταφέρουν αντικείμενα, είναι γνωστά για το μαλακό στόμα τους. Όλα τα ριτρίβερ πρέπει να έχουν ένα στόμα αρκετά «μαλακό» ώστε να πιάνει και να κρατά το παιχνίδι (σαν πάπιες) χωρίς να τα καταστρέφει. Το στόμα του Golden είναι τόσο μαλακό, που λέγεται ότι μπορούν να φέρουν ένα αυγό στο στόμα τους χωρίς να σπάσουν το κέλυφος.

Διαπρέπουν στα αθλήματα σκύλων

Ως έξυπνοι, αθλητικοί σκύλοι, τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι εξαιρετικοί ανταγωνιστές σε αθλήματα σκύλων όπως η υπακοή, η ευκινησία, οι καταδύσεις στην αποβάθρα και πολλά άλλα.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια εξαιρετικά δημοφιλής φυλή και είναι μόνιμα μεταξύ της λίστας με τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες. Η γοητεία και η χάρη τους είναι απλά διαχρονικά!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ