Κονσερβοκούτια: Παγίδες θανάτου για ζώα που ψάχνουν για τροφή

Υπάρχουν πολλές επικίνδυνες και ανθυγιεινές ουσίες στα σκουπίδια και με κάθε τρόπο πρέπει να προστατεύουμε τ᾽ αδέσποτα από αυτές. Ένα από τα πράγματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα ζώα είναι τα κονσερβοκούτια. 

Υπάρχουν κίνδυνοι που παραμονεύουν σε μία άδεια κονσέρβα. Παγίδες θανάτου που ενδέχεται να αποβούν μοιραίες για ένα ζώο που ψάχνει για τροφή. 

Μπορεί στα δικά μας μάτια οι κοσέρβες να φαίνονται αθώες, στην πραγματικότητα όμως κρύβουν διάφορους κινδύνους. 

Τα υπολείμματα τροφής μέσα στις κονσέρβες αναπτύσσουν βακτήρια και αυτά τα βακτήρια μπορούν να αρρωστήσουν σοβαρά ένα ζώο. Έναν άλλο κίνδυνο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι άλλα είδη δηλητηρίων από το μέταλλο. Τα κονσερβοκούτια δεν είναι και τα πιο “καθαρά” υλικά και μπορεί να φιλοξενούν βλαβερές ουσίες. Επίσης, αν το ζώο προσπαθεί να μυρίσει το περιεχόμενο του κουτιού, τα βακτήρια μπορούν να εισχωρήσουν στη μύτη του ζώου και να το βλάψουν.

Φωτο: freepik

Ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος που ενέχει το κονσερβοκούτι είναι οι αιχμηρές άκρες του. Εάν ένα ζώο βάλει τη μύτη του μέσα και γλείφει το δοχείο, οι πιθανότητες να κοπεί είναι μεγάλες. 

Επιπλέον μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς όπως κοψίματα, οδηγώντας σε σοβαρές μόλυνσεις και ασθένειες ή να σφηνωθεί το κεφάλι του ζώου προκαλώντας ασφυξία.

Για να προστατέψετε κάθε ζώο, προτού πετάξετε τα κονσερβοκούτια στον κάδο, φροντίστε να τα συμπιέζετε ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση και στην περίπτωση βάζων να τοποθετείτε πάντα το καπάκι. 

Όπως συμβουλεύει το pawfinder.gr εάν βρείτε ένα ζώο με το κεφάλι σφηνωμένο σε δοχείο, πρέπει να το μεταφέρετε άμεσα σε κτηνιατρείο. Εάν δεν έχετε αυτή την δυνατότητα, κόψτε προσεκτικά κατά μήκος πριν την τραβήξετε, για να μην προκαλέσετε τραυματισμό. 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ