Η ευχή του Φούσκα να αποκτήσει παρεάκι έγινε επιτέλους πραγματικότητα!
Η μαμά του, Τασούλα Επτακοίλη, μετά από μεγάλη αναμονή, έκανε το ομορφότερο δώρο στον γάτο της αφού το σπίτι τους απέκτησε νέο μέλος. Ο Φούσκας ήταν μελαγχολικός μετά την απώλεια της Φλέρυς τον Ιούνιο και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, η δημοσιογράφος έκανε γνωστό μέσα από το Instagram ότι υιοθέτησε μία γατούλα που έσωσαν οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το νέο μέλος είναι τριών ετών και το όνομά της είναι Μαρίνα το οποίο είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Η Μαρίνα των βράχων». Η Τασούλα Επτακοίλη δίνει στην γατούλα -όπως αρμόζει- το χρόνο που χρειάζεται για να εξοικειωθεί με το νέο της περιβάλλον ενώ παράλληλα της μιλάει και την χαϊδεύει χωρίς να την ζορίζει και μας δείχνει το νέο της παιχνίδι.
«1η ΜΕΡΑ: Σήμερα ήρθε στο σπίτι μας το νέο μέλος της οικογένειας: μια γατούλα τριών ετών (και κάτι) που ζούσε στον γατόνα της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης. Την έφερε η Έμυ, όπως, κάποτε, τη Φλέρυ. Κάθε αλλαγή περιβάλλοντος είναι στρεσογόνος κατάσταση για τα ζώα, ιδιαίτερα για τις γάτες. Η μικρή μας έχει χωθεί κάτω από την βιβλιοθήκη κι από εκεί μας παρατηρεί. Της έβαλα και έφαγε. Κάθε τόσο ξαπλώνω στο πάτωμα και της μιλάω. Με άφησε και την χάιδεψα, γουργούρισε μάλιστα! Δεν θα την ζορίσω. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να νιώσει ασφαλής. Όσο για την ιστορία της; Θα σας την αφηγηθώ σε λίγες μέρες», περιγράφει στην ανάρτησή της και την επόμενη μέρα ενημερώνει για την πρόοδό της.
«2η ΜΕΡΑ: Το πρωί την βρήκαμε να σουλατσάρει στην κουζίνα. Είχε εξερευνήσει όλο το σπίτι, είχε βρει την άμμο της, είχε φάει. Χώθηκε ξανά στην κρυψώνα της – λίγο πιο έξω, βέβαια, πιο κοντά μας. Όλη τη μέρα σηκωνόμουν κάθε τόσο από το γραφείο (τηλεργασία σήμερα), ξάπλωνα στο πάτωμα, την χάιδευα, της μιλούσα, εκείνη γουργούριζε. Είναι συγκινητικό πόση ανάγκη έχουν τα ζώα να μας εμπιστευθούν… Πάω να την χαϊδέψω ξανά. Αν δεν ρημάξω τα γόνατά μου, πού ξέρετε, μπορεί σε λίγες μέρες να την κρατώ στην αγκαλιά μου. Δεν σας είπα το όνομά της, βέβαια. Ναι, γιατί είναι μεγάλη ιστορία. Κάντε λίγη υπομονή», συνεχίζει να εξιστορεί.
Στην τρίτη ανάρτησή της, η δημοσιογράφος αποκαλύπτει στους ακόλουθούς της το όνομα της και την ιστορία της.
«3η ΜΕΡΑ: Τη λένε Μαρίνα! Ζούσε στο εργοτάξιο του Ελληνικού, όπου εκατοντάδες αδέσποτες γάτες έχασαν αυτό που ήξεραν ως σπίτι τους. Κάποιες έχασαν και τη ζωή τους… Η μικρούλα μου οπισθοχωρούσε συνεχώς προς τη θάλασσα, κυνηγημένη από τις μπουλντόζες. Βρήκε καταφύγιο στα βράχια, στον Άγιο Κοσμά. Εκεί την συνάντησαν οι εθελοντές που την έσωσαν. Μαρίνα των βράχων την ονόμασαν, από το υπέροχο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη. Πώς να το αλλάξω; Αποκλείεται. Αφήστε που έχει μέσα του και το «Ρίνα», οπότε ίσως το σύμπαν μου κλείνει πονηρά το μάτι. (Προς το παρόν είναι ακόμα κάτω από τη βιβλιοθήκη. Φωτογραφία σε λίγες μέρες, ελπίζω.)».
Την Τετάρτη, 11/9, μας έδωσε μια πρώτη μικρή γεύση της Μαρίνας με μια φωτογραφία που τη δείχνει κρυμμένη πίσω από μία κουρτίνα με τα ποδαράκια της να ξεπροβάλλουν, ενώ στη συνέχεια μας έδειξε ολάκερη την ομορφιά της.
Σε νέα ανάρτηση, η δημοσιογράφος γράφει για λογαριασμό της Μαρίνας για τη νέα της ζωή χωρίς φόβο και μοναξιά αφού πλέον έχει βρει την οικογένεια που θα την αγαπάει και θα την φροντίζει: «Εδώ που με έφεραν δεν με κυνηγούν ούτε άνθρωποι ούτε μπουλντόζες. Έχω μπόλικο φαγητό, φρέσκο νερό και πολλές κρυψώνες στη διάθεσή μου. Όμως αρκετά κρύφτηκα μέχρι τώρα. Ήταν πολύ μοναχικά στα βράχια του Αγίου Κοσμά και πολύ τρομακτικά. Αποφάσισα να μην κρύβομαι πια και να μην φοβάμαι, λοιπόν. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Με αγάπη, Μαρίνα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
5η ημέρα: «Σήμερα η Τ. είπε ότι θα με μάθει να ψαρεύω. Έχω τόσο πολλά παιχνίδια που δεν προλαβαίνω να σας τα δείξω όλα απόψε».
Στις αρχές του καλοκαιριού, η δημοσιογράφος γνωστοποίησε ότι η γάτα της, Φλέρυ, πρώην αδέσποτη γάτα που έσωσαν από τους δρόμους οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, έφυγε από τη ζωή.
Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.