Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στα Ψαρά

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 1η Απριλίου, να υλοποιείται και για τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών».

Το πρόγραμμα που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα εφαρμοστεί κυρίως στις αδέσποτες γάτες, που χρήζουν περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό, ηλεκτρονική ταυτοποίηση, κτηνιατρικό έλεγχο και θεραπεία.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή, αλλά και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης και αφετέρου η ευζωία τους με την εξασφάλιση κτηνιατρικής φροντίδας.

Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες θα παρέχονται από κτηνίατρο στη Χίο είναι χρήσιμη και αναγκαία η παροχή της συνδρομής των εθελοντών του νησιού για την μεταφορά των ζώων.

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Οινουσσών, Γιώργο Δανιήλ και τον αντιδήμαρχο Κώστα Λεοντή για την πολύτιμη βοήθειά τους με το δανεισμό του απαραίτητου εξοπλισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε την υπεύθυνη της δράσης, αντιδήμαρχο του δήμου, Νταϊάνα Κατακουζηνού στο 693 252 8489.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ