Προγραμματισμένη συνάντηση «Νέμεσις» με την αρμόδια αντεισαγγελέα για το Περιβάλλον και τα Ζώα

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την αρμόδια αντεισαγγελέα για το Περιβάλλον και τα Ζώα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το παράνομο εμπόριο, η επιστροφή των ζώων σε συλλέκτρια ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., η ιερακοθηρία και τ᾽ αρπακτικά πτηνά, οι ανεμογεννήτριες και οι θάνατοι πουλιών καθώς και οι δυσλειτουργίες των αστυνομικών τμημάτων και των κατά τόπους Εισαγγελιών.

Τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν επιγραμματικά τα παρακάτω:

1. Το παράνομο εμπόριο ζώων τόσο της άγριας όσο και της ήμερης ζωής και η σχεδόν παντελής έλλειψη θεσμικού πλαισίου, που να περιορίζει και να τιμωρεί παραδειγματικά όσους εμπλέκονται σε αυτό.

2. Ζητήθηκε από τη κα Εισαγγελέα, η οποία συμφώνησε με το αίτημα της Ομοσπονδίας, να το στηρίξει και επίσημα στη όποια νέα κυβέρνηση εκλεγεί.

3. Ενημερώθηκαν επίσης για την εξέλιξη της ποινικής υπόθεσης της Χασίγια.

4. Συζήτησαν και κατέθεσαν τις θέσεις της για τα θέματα της Ιερακοθηρίας και γενικότερα των αρπακτικών πουλιών.

5. Έθεσαν το θέμα της πρόσφατης, απαράδεκτης το λιγότερο, επιστροφής των ζώων στη γνωστή συλλέκτρια που τα κακοποιούσε.

6. Αναφέρθηκαν εκτενώς στη δυσλειτουργία των αστυνομικών τμημάτων σε όλη τη χώρα, τις παθογένειες αυτών και τις ενδεδειγμένες λύσεις. Ως παραδείγματα ανέφεραν το Α.Τ. Σιάτιστας και Κορωπίου, ενώ ζήτησαν να εκδώσει εγκύκλιο, όπως της είχε υποσχεθεί πριν μήνες.

Στην ίδια ενότητα αναφέρθηκαν και στις κατά τόπους Εισαγγελίες της χώρας, στις τεράστιες καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων κακοποίησης ζώων, αλλά και σε εξόφθαλμα μη σύννομες αποφάσεις δικαστηρίων, που φτάνουν στο σημείο ακόμα και να αθωώνουν κακοποιητές ζώων.

7. Συζητήθηκε το θέμα του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

8. Λόγω έλλειψης χρόνου, θα της έθεσαν γραπτώς το θέμα των εκατοντάδων πουλιών, που βρίσκουν τραγικό θάνατο στα “δίχτυα” των ανεμογεννητριών, ενώ παράλληλα θα της καταθέσουν και σχετικές προτάσεις.

9. Η κα Εισαγγελέας ενημέρωσε την Ομοσπονδία για την Συνάντηση-Ημερίδα που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τη Σχολή Δικαστών (είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα για αυτό) αναφορικά με τα θέματα των ζώων.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ