Αυστραλία: Σκύλος συναγερμού ανακηρύχθηκε Σκύλος της Χρονιάς

Η Μπαλού, ένας σκύλος εκπαιδευμένος να προειδοποιεί για επιληπτικές κρίσεις από το Ίπσουιτς του Κουίνσλαντ, ανακηρύχθηκε Σκύλος της Χρονιάς της Αυστραλίας για το Puppy Tales 2023.

Η Μπαλού βοηθάει την 28χρονη Ντάνι Στίβενς (κεντρική φωτό), η οποία ζει με ανεξέλεγκτη επιληψία, προειδοποιώντας την Στίβενς για επικείμενες κρίσεις, και εκτός του ότι της έσωσε αρκετές φορές τη ζωή, της έδωσε πίσω την ανεξαρτησία της.

«Η Μπαλού ειδοποιεί τρία έως πέντε λεπτά πριν από τις επερχόμενες κρίσεις. Μου έχει σώσει τη ζωή πολλές φορές, όπως όταν σταμάτησα να αναπνέω και χρειάστηκα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Με προστατεύει επίσης καθημερινά από πτώσεις» εξηγεί στο petnews.com.au.

Χάρη στην Μπαλού, η Στίβες πήρε πίσω τον έλεγχο της ζωής της. «Είναι η μικρή μου σκιά. Τη νύχτα, κοιμάται στο κρεβάτι μου και με ξυπνάει γαβγίζοντας για να με ειδοποιήσει».

Ως αναγνώριση για τη διεκδίκηση του τίτλου, η Puppy Tales δώρισε 1.000 δολάρια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Epilepsy Action Australia. Η Μπαλού και η Στίβενς έλαβαν επίσης 1.000 δολάρια για μία φωτογράφηση με την Puppy Tales Photography και μια δωροκάρτα 250 δολαρίων από το Pet Circle.

Το Βραβείο Επιλογής του Κοινού κέρδισε ο Έλτον, ένας σκύλος βοήθειας από την Καμπέρα. Ο Έλτον βοηθά τον 7χρονο Τσάρλι, ο οποίος έχει αυτισμό, διανοητική αναπηρία και σοβαρή καρδιακή πάθηση.

Η Μελίσα Κλόουντ, μητέρα του Τσάρλι, δήλωσε ότι ο Έλτον φέρνει φως σε πολύ δύσκολες στιγμές.

«Ο Τσάρλι κάνει πάνω από 120 εισαγωγές σε νοσοκομεία και έχει ήδη υποστεί δύο εγκεφαλικά επεισόδια και επτά εγχειρήσεις καρδιάς. Ο Έλτον ήταν μαζί με τον Τσάρλι σε κάποιες εισαγωγές στο νοσοκομείο και βοηθάει με τις κρίσεις. Προστατεύει τον Τσάρλι. Αυτό που παρηγορεί τον Τσάρλι είναι μια μεγάλη αγκαλιά από τον Έλτον» λέει η μητέρα του.

Η Κέρι Μάρτιν, ιδρύτρια του Puppy Tales και διεθνώς βραβευμένη φωτογράφος κατοικίδιων ζώων, δήλωσε ότι τα βραβεία υπενθυμίζουν πόσο απίστευτα είναι τα σκυλιά μας.

«Μας υπενθυμίζουν ξανά και ξανά πόσο απίστευτα είναι τα σκυλάκια μας και βλέπουμε πώς απλοί σκύλοι από όλη την Αυστραλία έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους τους, έχουν κάνει τη διαφορά για τους άλλους και είναι εξαιρετικοί σύντροφοι».

Η Μάρτιν έκανε επίσης ειδική μνεία σε δύο άλλους φιναλίστ – τον Κίγκαν, τον σκύλο-οδηγό, και τη Ντέλια, το Λαμπραντόρ.

Ο Κίγκαν είναι ένας καταπληκτικός σκύλος-οδηγός και έδωσε στον άνθρωπό του Τζάνις ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να ολοκληρώσει 118 διαδρομές στο πάρκο για να στεφθεί μέλος της πολιτείας του Κουίνσλαντ. Επίσης, την αισθάνεται και την ηρεμεί μετά από εκρήξεις μετατραυματικού στρες.

Και η Νέλια είναι ένας ψυχιατρικός σκύλος βοήθειας για τη Σούζαν που έχει μετατραυματικό στρες και άγχος από τη θητεία της στο Ναυτικό. Η Ντέλια έχει δώσει στη Σούζαν τη δυνατότητα να βγαίνει από το σπίτι.

Τα σκυλιά είναι μια σανίδα σωτηρίας για τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ