Αττική: Γάτα Περσίας χουρχουρίζει συνέχεια και αναζητά παντοτινά χάδια

Αυτή η πανέμορφη γάτα Περσίας, εμφανίστηκε σε κακή κατάσταση σε δρόμο της Αγ. Παρασκευής στην Αττική το Σεπτέμβριο.

Είναι πολύ φιλική αλλά ταλαιπωρημένη και δεν διαθέτει το φουντωτό τρίχωμα που θα έπρεπε, ίσως λόγω της μεγάλης παραμονής της στο δρόμο και της κακής διατροφής.

Στις 21 Σεπτεμβρίου η φιλοζωική σελίδα «Αδέσποτα Χολαργού – Stray animals of Cholargos» έκανε ανάρτηση σε περίπτωση που την αναζητούσε κηδεμόνας κάνοντας έκκληση για κοινοποίηση καθώς κινδύνευε να χτυπηθεί από αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το γατάκι έχει ηλεκτρονική σήμανση ωστόσο τα στοιχεία του κηδεμόνα δεν ήταν καταχωρημένα.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, στις 26/9 με το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παρασκευής και στις 27/9 με το Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού-Παπάγου, και από τα δύο τμήματα, επιβεβαίωσαν στους εθελοντές πως δεν έχει γίνει καμία δήλωση απώλειας Περσικού Γάτου. Παράλληλα έστειλαν σχετικό email και στα δυο αστυνομικά τμήματα, με το οποίο ενημερώνουν για την εύρεση του γατούλη.

Φίλη και εθελόντρια της φιλοζωικής σελίδας, πήγε τον γατούλη σε κτηνίατρο όπου του έγιναν όλες οι αναγκαίες εξετάσεις και ανέλαβε όλα τα ιατρικά έξοδα.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, ο γάτος είναι περίπου 5 ετών. Διαγνώστηκε με FIP, λοιμώδη περιτονίτιδα. Δεν νοσεί, είναι φορέας, που σημαίνει ότι μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, κάτω από ιατρική παρακολούθηση.

Πρόκειται για ένα ζώο εξαιρετικού χαρακτήρα, ήρεμο και τρυφερό, που χουρχουρίζει συνέχεια και ζητά χάδια.

Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς νεότερα για κηδεμόνα, διατίθεται προς υιοθεσία.

Όποιος θα ήθελε να τον φιλοξενήσει ή να το υιοθετήσει, θα πρέπει, είτε να ΜΗΝ έχει άλλη γάτα, είτε να έχει γάτα με FIP.

Βοηθήστε να βρει τον άνθρωπό του! Εκείνον που θα τον λατρέψει και θα τον κάνει μέλος της οικογένειας του, όχι επειδή είναι ράτσας… αλλά επειδή του αξίζει!

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Αδέσποτα Χολαργού – Stray animals of Cholargos


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ