iOS 17: Η ενημερωμένη εφαρμογή φωτογραφιών μπορεί τώρα να αναγνωρίσει το κατοικίδιο σου

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17 στις 18 Σεπτεμβρίου και το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα φέρνει νέες λειτουργίες και βελτιώσεις στο iPhone.

Το λειτουργικό σύστημα ενημερώνει την εφαρμογή «Φωτογραφίες», η οποία σου επιτρέπει πλέον να επισημαίνεις και να προσθέτεις το κατοικίδιό σου στο άλμπουμ «Άτομα και κατοικίδια» – που προηγουμένως ονομαζόταν απλώς άλμπουμ «Άτομα».

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, το 97% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων θεωρεί τα κατοικίδια ζώα του μέρος της οικογένειας και η Apple συμφωνεί.

Η εφαρμογή «Φωτογραφίες» αναγνωρίζει άτομα, σκύλους και γάτες στις φωτογραφίες σου και τα ταξινομεί στο άλμπουμ «Άτομα και κατοικίδια».

Μπορείς να ονομάσεις ένα άτομο, έναν σκύλο ή μια γάτα απευθείας από μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών ή στο άλμπουμ «Άτομα και κατοικίδια».

Ονομασία ατόμου ή κατοικίδιου σε φωτογραφία ή βίντεο

Όταν ονομάζεις ένα άτομο ή ένα κατοικίδιο σε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, προστίθεται αυτόματα στο άλμπουμ «Άτομα και κατοικίδια» και αναγνωρίζεται σε άλλες φωτογραφίες και βίντεο της βιβλιοθήκης.

  1. Άνοιξε την εφαρμογή «Φωτογραφίες» στο iPhone.
  2. Άνοιξε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο και μετά άγγιξε το ή κάνε σάρωση προς τα πάνω για να δεις τις λεπτομέρειες. Τα άτομα ή τα κατοικίδια που έχουν ήδη ονομαστεί εμφανίζονται στην κάτω αριστερή γωνία της φωτογραφίας. Ένα λατινικό ερωτηματικό εμφανίζεται δίπλα στα άτομα ή κατοικίδια που δεν έχεις ονομάσει.
  3. Άγγιξε το άτομο ή το κατοικίδιο με λατινικό ερωτηματικό δίπλα στη φωτογραφία του και μετά αγγίξτε «Προσθήκη ετικέτας με όνομα».
  4. Εισαγάγετε το όνομα του ατόμου και μετά άγγιξε «Επόμενο» > «Τέλος».

Το τηλέφωνό σου ενδέχεται να σου ζητήσει να επανεξετάσεις τις φωτογραφίες του κατοικίδιου ζώου σου για να βεβαιωθείς ότι αναγνωρίζεται σωστά. Αφού επανεξετάσεις, μπορείς να τις προσθέσεις στα αγαπημένα σου, πατώντας την καρδιά δίπλα στη φωτογραφία του κατοικίδιου ζώου σου στο άλμπουμ «Άτομα και κατοικίδια». Το κατοικίδιο ζώο θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στην κορυφή του άλμπουμ.

Ονομασία ατόμου ή κατοικίδιου στο άλμπουμ «Άτομα και κατοικίδια»

  1. Άνοιξε την εφαρμογή «Φωτογραφίες» στο iPhone.
  2. Άγγιξε «Άλμπουμ» > «Άτομα και κατοικίδια» και μετά αγγίξτε το άτομο ή το κατοικίδιο που θέλεις να ονομάσεις.
  3. Άγγιξε «Προσθήκη ονόματος» στο πάνω μέρος της οθόνης και μετά εισάγεις το όνομα ή άγγιξε ένα όνομα στη λίστα προτεινόμενων επαφών.
  4. Άγγιξε «Επόμενο».
 Αν ένα άτομο ή κατοικίδιο αναγνωριστεί περισσότερες από μία φορές, άγγιξε «Επιλογή», άγγιξε όλες τις εμφανίσεις του και μετά άγγιξε «Συγχώνευση».
  5. Άγγιξε «Τέλος».

Επιδιόρθωση λανθασμένων αναγνωρίσεων

  1. Άνοιξε την εφαρμογή «Φωτογραφίες» στο iPhone.
  2. Άγγιξε «Άλμπουμ» > ή «Άτομα και κατοικίδια» και μετά άγγιξε το άτομο ή το κατοικίδιο που έχει αναγνωριστεί εσφαλμένα.
  3. Άγγιξε «Επιλογή» και μετά άγγιξε «Εμφάνιση προσώπων».
  4. Άγγιξε τις εικόνες που έχουν αναγνωριστεί εσφαλμένα, άγγιξε το εικονίδιο με τις τρεις τελίτσες και μετά άγγιξε «Δεν είναι [όνομα]».

Μπορείς επίσης να διορθώσεις εσφαλμένες αναγνωρίσεις κατά την προβολή μιας φωτογραφίας στη βιβλιοθήκη. Άγγιξε το εικονίδιο «i» ή σαρώστε προς τα πάνω για να δεις τις πληροφορίες της φωτογραφίας. Άγγιξε το άτομο ή το κατοικίδιο που έχει αναγνωριστεί εσφαλμένα στην κάτω αριστερή γωνία της φωτογραφίας και μετά άγγιξε «Δεν είναι [όνομα]».

Αφαίρεση ατόμου ή κατοικίδιου

  1. Άνοιξε την εφαρμογή «Φωτογραφίες» στο iPhone.
  2. Άγγιξε «Άλμπουμ» > «Άτομα και κατοικίδια» και μετά αγγίξτε «Επιλογή».
  3. Άγγιξε το άτομο ή το κατοικίδιο που θέλεις να αφαιρέσεις και μετά άγγιξε «Αφαίρεση».

Όταν χρησιμοποιείτε τις Φωτογραφίες iCloud, το άλμπουμ «Άτομα και κατοικίδια» διατηρείται ενημερωμένο σε όλες τις συσκευές σου που πληρούν αυτές τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος: iOS 11, iPadOS 13 ή macOS 10.13.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ