«Το Κόκκινο Περιλαίμιο»: Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα με θέμα την αφοσίωση

Διαβάζοντας βιβλία στις διακοπές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για χαλάρωση και ανανέωση. Απολαύσετε το διάβασμα επιλέγοντας το σωστό βιβλίο ανάλογα με το πού πηγαίνετε και τι διάθεση έχετε, και επιλέξτε θέμα που ταιριάζει με το περιβάλλον και την ψυχολογία σας.

Ένα από τα βιβλία που προτείνουν οι Εκδόσεις Utopia είναι το σπουδαίο μυθιστόρημα του Ζαν-Κριστόφ Ρουφέν με τίτλο «Το Κόκκινο Περιλαίμιο» με θέμα την αφοσίωση.

Περιγραφή

Σε μια μικρή πόλη του Μπερρύ και μέσα στην αποπνικτική ζέστη του καλοκαιριού του 1919, ένας ήρωας του πολέμου κρατείται φυλακισμένος στα βάθη ενός έρημου πια στρατώνα. Έξω από την πόρτα, ο ταλαιπωρημένος σκύλος του γαβγίζει ασταμάτητα, μέρα και νύχτα.

Όχι πολύ μακριά από εκεί, στην ύπαιθρο, μια νέα γυναίκα καταπονημένη από τις αγροτικές δουλειές αλλά και πολύ μορφωμένη για να την χαρακτηρίσει κανείς απλή αγρότισσα, περιμένει και ελπίζει.

Ο στρατιωτικός ανακριτής που έρχεται για να διαλευκάνει την υπόθεση είναι ένας αριστοκράτης που ο πόλεμος κλόνισε τις αρχές του.

Τρία πρόσωπα και, ανάμεσά τους, ένας σκύλος, που κρατά το κλειδί του δράματος…

Γεμάτο ποιητικότητα και ζωντάνια, το μικρό αυτό αφήγημα, απλό φαινομενικά, είναι και ένα σπουδαίο μυθιστόρημα με θέμα την αφοσίωση.

Το να είναι κανείς πιστός στους φίλους του, το να μάχεται γι’ αυτούς που αγαπάει, είναι μία ιδιότητα που την έχουμε από κοινού με τα ζώα. Μήπως όμως το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ανθρώπου είναι να πηγαίνει πιο πέρα και να μπορεί να αναγνωρίζει τον αδελφό και στο πρόσωπο αυτού που μας πολεμάει;

Καλές αναγνώσεις και καλές διακοπές!

Οργανώστε τον χρόνο σας βρίσκοντας τον κατάλληλο χρόνο μέσα στην ημέρα για διάβασμα. Αυτό μπορεί να είναι το πρωί με τον καφέ σας ή το απόγευμα στη σκιά.
Δημιουργήστε το κατάλληλο περιβάλλον για να καθίσετε και να διαβάσετε.

Οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα είδη λογοτεχνίας που ίσως να μην διαβάζετε συνήθως, όπως ταξιδιωτικά βιβλία, βιογραφίες ή μυθιστορήματα από διαφορετικούς πολιτισμούς.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ