Ο «Αδέκαστος Επιθεωρητής» στήριξε με την παρουσία του την 2η Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στον Δήμο Ναυπακτίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024, στον χώρο του Ξενία Ναυπάκτου, η 2η Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δ. Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου» και φιλόζωους εθελοντές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πολλοί δημότες επισκέφθηκαν τον χώρο, γνώρισαν και έπαιξαν με τα αδέσποτα ζώα, δείχνοντας ενδιαφέρον να υιοθετήσουν κάποιο από αυτά.

Στην εκδήλωση που υλοποιήθηκε υπό την οργανωτική ευθύνη του Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Θωμά Κοτρωνιά, έδωσαν επίσης το παρών μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας και της Κοινότητας Ναυπάκτου.

Φωτ.: Δήμος Ναυπακτίας

Ενώ, καλεσμένος ήταν ο «Αδέκαστος Επιθεωρητής» του τηλεοπτικού παιχνιδιού “The Chase” που προβάλλεται στο Mega Channel, κ. Ηλίας Αλεξίου, ο οποίος προλογίζοντας την εκδήλωση σημείωσε ότι «η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα αποτελεί δείγμα πολιτισμού» και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην προώθηση των δράσεων του Δήμου Ναυπακτίας και των φιλόζωων εθελοντών προκειμένου να βρουν τα αδέσποτα ζώα τη δική τους οικογένεια.

Ο Chaser κ. Ηλίας Αλεξίου φιλοξενεί και φροντίζει αρκετά γατάκια και το Νοέμβριο του 2022 σύστησε στο κοινό του άλλο ένα αιλουροειδές που έσωσε από το δρόμο: «Το νέο μέλος της οικογένειας, που διασώθηκε από τον δρόμο, όταν μάλλον το παράτησε η μαμά του για άγνωστο λόγο.

 Προστέθηκε στα υπόλοιπα επτά γατιά που κατά καιρούς μαζεύτηκαν από τον δρόμο και ζουν, κυρίως, στην ταράτσα μας ζωή χαρισάμενη.

 Αρσενικός μαύρος γάτος. Ακολουθώντας την παράδοση μάλλον θα πάρει ένα αντισυμβατικό όνομα, όπως Χριστόδουλος, Γιάννης ή Μπουκίτσας», είχε γράψει στο λογαριασμό του στο Instagram.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κοτρωνιά στους νεόδμητους χώρος προσωρινής φιλοξενίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή του Πούντου Ναυπάκτου, όπου θα φιλοξενούνται κατά προτεραιότητα τα αδύναμα, άρρωστα ή επιθετικά ζώα και κουτάβια.

Από αριστερά ο κτηνίατρος Νικόλαος Πλούμης, ο αντιδήμαρχος και αρμόδιος για τα αδέσποτα Θωμάς Κοτρωνιάς και ο Chaser κ. Ηλίας Αλεξίου ( Φωτ.: Δήμος Ναυπακτίας)

Για την επιτυχή έκβαση και της 2ης αυτής δράσης απευθύνονται ευχαριστίες καταρχάς στους ανθρώπους του Σωματείου «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου» και επίσης:

  • Στους εθελοντές-φροντιστές που συνόδευσαν και φρόντισαν τα αδέσποτα ζωάκια προς υιοθεσία
  • Στην εκπαιδεύτρια σκύλων κ. Ασπασία Σκιαδαρέση, για τις οδηγίες και τις χρήσιμες συμβουλές που προσέφερε σχετικά με τη βασική εκπαίδευση ενός ζώου, αλλά και την υποστήριξη της σε θέματα εκπαίδευσης που αφορά σε κάθε νέα υιοθεσία
  • Στους εθελοντές του Σωματείου «Οι Καλλίτεροι Φίλοι των Ζώων Δήμου Δωρίδος» και τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δωρίδος κ. Ευθύμιο Γεωργακόπουλο για την βοήθεια τους και τη συμμετοχή τους
    Στον κτηνίατρο κ. Ανδρόνικο Μελισσαράτο και την εταιρεία playeattreat.gr για τα πολύχρωμα παιχνίδια που διέθεσαν για τα αδεσποτάκια
  • Στο ξενοδοχείο “Nafpaktos” για τη φιλοξενία του κ. Αλεξίου.
  • Στον κ. Κώστα Κατσαντώνη για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Δήμου Ναυπακτίας για την ευζωία και την ορθή διαχείριση των ζώων συντροφιάς, καθώς μέσω της υιοθεσίας προστατεύουμε τα κουτάβια από τους κινδύνους του δρόμου και την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή, συμβάλλοντας ταυτόχρονα ενεργά στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων.

Φωτ.: Δήμος Ναυπακτίας

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να υιοθετήσουν κάποιο αδέσποτο ζώο συντροφιάς που φιλοξενείται από τον Δήμο Ναυπακτίας, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου 2634360417 ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση [email protected].


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ