Βασιλική Ν. Λεβεντάκου: Μπορεί να μην είναι κατοικίδια ή αδέσποτα, όμως νιώθουν το ίδιο!

Η υποψήφια βουλευτής στην Αχαΐα Βασιλική Λεβεντάκου μιλάει στο pet-in.gr για τους στόχους του Κόμματος για τα Ζώα, για την καταστρεπτική συμπεριφορά του ανθρώπου προς τη φύση και τα πλάσματά της και για τα δικαιώματα των ζώων που αποτελεί συγχρόνως ένα από τα σημαντικά θέματα της Διακήρυξης της συμμαχίας ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ. Όπως επισημαίνει «από εδώ και πέρα, η Ιστορία της ανθρωπότητας θα κριθεί από  τη σχέση μας ως προς τα άλλα ζώα». 

Άνθρωπος, Ζώα, Φύση

Ο Άνθρωπος, τα Ζώα, η Φύση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και για να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη στον πλανήτη, χρειάζεται να σεβαστούμε το Περιβάλλον και όλα τα έμβια πλάσματά του. 

Στην εποχή μας, ο άνθρωπος υπερθερμαίνει τη Γη και εξαφανίζει ζώα και φυτά όσο ποτέ άλλοτε, χάνοντας την ευκαιρία να προλάβει να τα γνωρίσει. Ξοδεύουμε διπλάσιους φυσικούς πόρους από όσους μας προσφέρει η Φύση.

Όμως έχουμε μόνο μια Γη! Για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που ζούμε, που πολιτευόμαστε.

Τα δικαιώματα όλων των ζώων βρίσκονται στο κέντρο αυτής της αλλαγής. Η κλιματική κρίση, η μαζική εξαφάνιση των ειδών, η εξάντληση των φυσικών πόρων οφείλονται όλο και περισσότερο στο πώς φερόμαστε στα μη ανθρώπινα ζώα, ιδιαίτερα της βιομηχανικής κτηνοτροφίας και της άγριας ζωής.

Από εδώ και πέρα, η Ιστορία της ανθρωπότητας θα κριθεί από  τη σχέση μας ως προς τα άλλα ζώα. Όσο πιο ελεύθερα ζούνε αυτά, τόσο πιο υγιής θα είναι η Φύση. Και μόνο σε ένα υγιή Πλανήτη θα μπορέσουμε να απολαύσουμε αγαθά όπως, την ειρήνη, την ελευθερία, την ευημερία. Διαφορετικά, καταδικάζουμε τα παιδιά μας να παραλάβουν ένα κατεστραμμένο Περιβάλλον, μια καταρρακωμένη Φύση, χωρίς αγαθά να τους προσφέρει, παρά να τα αναγκάσει  να δώσουν μάχη για το ψωμί τους και τα εγγόνια μας μάχη για τη ζωή τους.


Τι επιδιώκει το Κόμμα για τα Ζώα;

Το Κόμμα για τα Ζώα επιδιώκει σεβασμό και δικαιοσύνη για όλα τα ζώα, ανάλογη με αυτή που υφίστανται ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η ομοφοβία. 

Δίνουμε το παρόν στο παγκόσμιο Πολιτικό Κίνημα για τα ζώα, για τη Φύση και τους Ανθρώπους. Αυτό σημαίνει απελευθέρωση όλων των ζώων, οικολογικό μετασχηματισμό και φυτοφαγική μετάβαση.


Ποιος είναι ο στόχος σας;

Στόχος μας είναι να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή, δηλαδή σε όλα τα μη ανθρώπινα πλάσματα στη Φύση για τις επόμενες γενιές.

Κόμματα σαν το δικό μας λειτουργούν σήμερα σε 13 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάνω από 20 κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε πολλές χώρες έχουμε εκλέξει ευρωβουλευτές, βουλευτές και πολλούς περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Είμαστε το πρώτο αυθεντικό πολιτικό προϊόν του 21ου αιώνα και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο Πολιτικό Κίνημα στον κόσμο.

Φέρνουμε στην πολιτική ένα απλό, αλλά σημαντικό μήνυμα: Την απελευθέρωση των μη ανθρώπινων ζώων που είναι κρίσιμη για την ανθρώπινη ευζωία και ευημερία.


Η σημασία της Συμμαχίας Πράσινο & ΜΩΒ

Το Κόμμα για τα Ζώα σε αυτές τις εκλογές συμμετέχει στη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ μαζί με άλλα 6 κόμματα/σχήματα: τους Οικολόγους Πράσινους, τους Πράσινους, τους Πράσινους – Αλληλεγγύη, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, το Βολτ Ελλάδας και το Οικοφεμινιστικό Quiνημα «Κύκλοs».

Το Πράσινο είναι το χρώμα της οικολογίας και συμβολίζει τη Φύση, την αρμονία, την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την ίαση και -πάνω από όλα- την ελπίδα. 

Το Μωβ είναι το χρώμα της αποδοχής, της ηρεμίας και της γαλήνης, όπου δεν έχουν θέση ο φόβος, η ανασφάλεια και οι περιορισμοί. 

Το ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ εστιάζει:

  • στην αειφόρα και αλληλέγγυα οικονομία
  • στην ελπίδα που μας στέρησαν οι αδιέξοδες πολιτικές 
  • στη γνώση, στην ανεξαρτησία, στη βιωσιμότητα 
  • στο συλλογικό και δημόσιο συμφέρον
  • στην αποδοχή της διαφορετικότητας του ατομικού αυτοπροσδιορισμού
  • σε καινοτόμες λύσεις, ιδέες, τρόπους σκέψης, οράματα και πολιτικές
  • τέλος, δεν υπηρετεί σκοπιμότητες ή πελατειακές εξαρτήσεις

Το ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ είναι η πολιτική δύναμη που στηρίζει την Κοινωνία, την Οικονομία, τη Φύση, τα Ζώα, τις Ανθρώπινες σχέσεις. 


Η Βασιλική Ν. Λεβεντάκου γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής και μεγάλωσε στους Αμπελοκήπους. Σπούδασε στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών, μεταπτυχιακό στην Στατιστική στο University of California, Riverside (UCR), Los Angeles, U.S.A και διδακτορικό στην Ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κόμματος για τα Ζώα από το Νοέμβριο 2019. Στις βουλευτικές εκλογές 2023, είναι υποψήφια στην Αχαΐα, ως μέλος της Συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, εφόσον η Πάτρα σηματοδοτεί την αγαπημένη πατρίδα του πατέρα της Νικολάου Λεβεντάκου, του Παναγιώτη και της Βασιλικής.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ