«Κυνήγι Τρούφας» με εξειδικευμένα τρουφόσκυλα στα Μετέωρα – Ζήστε μία αξέχαστη εμπειρία

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στα πλαίσια της προσπάθειάς του για τη δημιουργία εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων, που αναδεικνύουν το φυσικό μας πλούτο, διοργανώνει «Κυνήγι Τρούφας».

Εξειδικευμένα τρουφόσκυλα με τον εκπαιδευτή τους, επιδίδονται στην εύρεση του μοναδικού αυτού καρπού της ελληνικής φύσης. Το θέαμα που προσφέρουν είναι ανεπανάληπτο και οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να το απολαύσουν.

Ταυτόχρονα, ενημερώνονται για το εκλεκτό αυτό έδεσμα, τα είδη και τις χρήσεις του, προκειμένου να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για αυτό το «διαμάντι» που κρύβεται μέσα στη γη.

Η απόλαυση όμως δε σταματά εδώ! Συνεχίζεται, αφού οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν επιτόπου τους καρπούς των κόπων τους, με μια εξαιρετική τρουφομακαρονάδα, που φτιάχνεται εκεί από εκλεκτούς σεφ, σε ένα πραγματικά ιδιαίτερο και εντυπωσιακό μαγειρικό σκεύος, που μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα της ανάγκες πενήντα ατόμων.

Εν τω μεταξύ και μέχρι να ετοιμαστεί η τρουφομακαρονάδα, οι επισκέπτες προχωρούν σε γευστική δοκιμή 4-5 ειδών μανιταριών και γλυκού του κουταλιού μανιτάρι, τα οποία συνοδεύονται από ένα ποτήρι τοπικού κρασιού.

Φωτο: meteoramuseum

Μετά το τέλος του κυνηγιού ακολουθεί επιστροφή στο Μουσείο. Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Ζωολογικό Τμήμα το Μουσείου, αλλά και στο μοναδικό Μουσείο Μανιταριών.

Τέλος η επίσκεψή τους ολοκληρώνεται στο πωλητήριο του Μουσείου, όπου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ 70 παραδοσιακών προϊόντων μανιταριών και τρούφας που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.


Οι ημερομηνίες Κυνηγιών Τρούφας για το 2023 ξεκίνησαν το Φεβρουάριο και θα διαρκέσουν ως τον Οκτώβριο.

Μάιος: 1, 14, 21, 28
Ιούνιος: 4, 5, 18, 25
Ιούλιος: 16, 30
Αύγουστος: 13, 20
Σεπτέμβριος: 3, 10, 24
Οκτώβριος: 1, 8, 15, 28, 29

Για τις ημερομηνίες αυτές, το κόστος συμμετοχής είναι 54€/άτομο για τους ενήλικες και 27€ για τους ανήλικους 6-17 ετών.

Πέραν όμως των ημερομηνιών αυτών, αν κάποιοι επισκέπτες επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία του κυνηγιού τρούφας πριβέ, αυτό είναι δυνατόν και μάλιστα σε δύο εκδοχές, την απλή και την premium.

Επίσης, αν κάποιος επιθυμεί κυνήγι τρούφας σε άλλη ημερομηνία, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με το Μουσείο.

Τέλος, διοργανώνονται κυνήγια τρούφας για γκρουπ, καθώς και για σχολεία σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Αναμφίβολα είναι μία εμπειρία που θα επιθυμούσαν πολλοί να ζήσουν. Η ευκαιρία υπάρχει!… Καλή απόλαυση!


Περισσότερες λεπτομέρειες για το κυνήγι τρούφας του Μουσείου μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.trufflehunting.net

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Μουσείου, 2432024959, ή στα email: [email protected] και [email protected]

Επικοινωνήσετε με το Μουσείο για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας τουλάχιστον δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση του κυνηγιού.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ