Ταϊλάνδη: Μετατρέπουν παλιές διαφημιστικές πινακίδες σε στέγαστρα αδέσποτων ζώων

Η φιλοζωική ομάδα Stand for Strays στην Ταϊλάνδη σκέφτηκε μία καινοτόμα ιδέα για να προστατεύσει τα αδέσποτα σκυλιά από την υπερβολική ζέστη και τη βροχή.

Η ομάδα δημιούργησε το Homeless Allot Model, ένα λειτουργικό καταφύγιο για αδέσποτα σκυλιά, κατασκευασμένο από παλιές διαφημιστικές πινακίδες.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Ατζάρνα Γιοσαφόν Τσαντοτζίν καθώς ήθελε να προσφέρει στα αδέσποτα ασφάλεια δημιουργώντας μια δομή που ήταν εύκολη να συναρμολογηθεί και η χρησιμότητά της δεν περιοριζόταν μόνο σε μια πόλη.

Η διαφημιστική πινακίδα ήταν ένα ανακυκλώσιμο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται εύκολα και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Οι πεταμένες διαφημιστικές πινακίδες επαναχρησιμοποιήθηκαν σε λειτουργικά καταφύγια για να γίνει η Ταϊλάνδη ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τα σκυλιά.

Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας της Ταϊλάνδης το 2016, 750.000 από τα 6,7 εκατομμύρια σκυλιά είναι αδέσποτα. Ο αριθμός αυτός συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται.

Ταϊλάνδη
Οι διαφημιστικές πινακίδες μετατρέπονται σε καταφύγια που παρέχουν στα ζώα ένα ασφαλές, καθαρό και στεγνό μέρος για να κοιμηθούν

Πώς λειτουργούν τα καταφύγια διαφημιστικών πινακίδων;

Οι διαφημιστικές πινακίδες τοποθετούνται επίπεδες σε έναν τοίχο, στερεωμένες με μεντεσέδες στο πάνω μέρος του. Το καταφύγιο μπορεί να ανοίξει στο κάτω μέρος του για να δημιουργήσει ένα στέγαστρο που μοιάζει με σκηνή για κάθε σκύλο που έχει ανάγκη.

Στο πίσω μέρος του πάνελ έχει τοποθετηθεί μια μικρή πλατφόρμα, η οποία κρατά τον σκύλο μακριά από το έδαφος.

Τα πάνελ είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν εύκολα να ξεδιπλωθούν από τους περαστικούς αφού παρατηρήσουν έναν αδέσποτο σκύλο να περιπλανιέται στην περιοχή.

Αυτές οι διαφημιστικές πινακίδες μετατρέπονται σε καταφύγια που παρέχουν στα ζώα ένα ασφαλές, καθαρό και στεγνό μέρος για να κοιμηθούν. Επιτρέπει επίσης την τοποθέτηση τροφής στο καταφύγιο χωρίς άμεση επαφή με το έδαφος.

Χωρίς να χρησιμοποιούνται πόροι που θα μπορούσαν να βλάψουν το περιβάλλον, αυτή η ιδέα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών είναι ένα βήμα που αξίζει να υιοθετηθεί κι από άλλες χώρες του κόσμου.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ