Ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο έγινε 31 ετών και θα το γιορτάσει με πάνω από 100 καλεσμένους (Βίντεο)

Ο Μπόμπι είναι ένα καθαρόαιμο Πορτογαλικό Μαστίφ με μέσο προσδόκιμο ζωής 12-14 χρόνια και ζει με τον ιδιοκτήτη του Λεονέλ Κόστα και την οικογένειά του στο αγροτικό χωριό Κονκίερος, στη Λεϊρία της Πορτογαλίας.

Ο Μπόμπι γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1992, όπως επιβεβαίωσε η Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Λεϊρία.

Ο σκύλος, ο οποίος τρώει μόνο ανθρώπινη τροφή και αγαπάει τον καλό ύπνο, θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με στυλ με ένα μεγάλο πάρτι το Σάββατο, στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 καλεσμένοι, ορισμένοι από τους οποίους έρχονται αεροπορικώς από το εξωτερικό για την περίσταση.

Όταν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσε το Φεβρουάριο ότι ο Σπαικ είναι ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος στον κόσμο, έλαβε στοιχεία για έναν ακόμη γηραιότερο σκύλο. Ενός πολύ μεγαλύτερου σκύλου, τον γηραιότερο σκύλο όλων των εποχών, βραβεύοντας τον Μπόμπι νέο κάτοχο του ρεκόρ.


Ο Κόστα, ο οποίος ζει με τον Μπόμπι και τον φροντίζει από τότε που ήταν 8 ετών, δήλωσε ότι ο σκύλος είναι καλά στην υγεία του, αν και σημείωσε ότι πρόσφατα πήγε τον Μπόμπι στον κτηνίατρο επειδή ανησυχούσε ότι η φήμη του του προκαλούσε σωματικό και ψυχικό στρες.

Ο ιδιοκτήτης του Μπόμπι αποδίδει στον τρόπο ζωής του σκύλου, ο οποίος περιλαμβάνει ένα “ήρεμο, ειρηνικό περιβάλλον”, την μακροζωία του. Είναι πολύ κοινωνικός σκύλος, είχε πάντα τη δυνατότητα να περιφέρεται γύρω από την οικία του και δεν ήταν ποτέ αλυσοδεμένος ή δεμένος με λουρί.

Αν και αυτές τις μέρες, ο Μπόμπι, ο οποίος δυσκολεύεται να περπατήσει και του οποίου η όραση μειώνεται, προτιμά να μένει στην αυλή της οικογένειας.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ