Οι φωτογραφίες σκύλων κάτω από το νερό θα σας ξετρελάνουν!

Ο φωτογράφος που απαθανατίζει σκύλους κάτω από το νερό αφήνει τους πάντες άφωνους. Τα βλέμματα των τετράποδων σκύλων είναι τόσο εξωπραγματικά που δείχνουν ξεκάθαρα τα συναισθήματά τους όταν αυτά χαίρονται τη στιγμή. Το νόημα αυτής της στιγμής, φροντίζει να την αποτυπώνει με μαγικό τρόπο ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Σεθ Καστίλ από την Καλιφόρνια. 

Ο αυτοδίδακτος Σεθ Καστίλ είναι βραβευμένος φωτογράφος και συγγραφέας των βιβλίων Underwater Dogs, Underwater Puppies, Underwater Babies, Pounce, Big Dog Little Dog και πέντε παιδικών βιβλίων. Τον Φεβρουάριο του 2012, η σειρά φωτογραφιών του Σεθ που έδειχνε σκύλους να βουτούν σε πισίνες έκανε εν μια νυκτί αίσθηση στο διαδίκτυο, φτάνοντας σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε λιγότερο από 24 ώρες.


Η Ιδέα

Όλα ξεκίνησαν την στιγμή που φωτογράφιζε έναν σκύλο ράτσας Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ που ονομαζόταν Μπάστερ το 2010 στην πίσω αυλή του στην Καλιφόρνια. Η φωτογράφιση επρόκειτο να γίνει “στην ξηρά”, αλλά ο Μπάστερ είχε άλλα σχέδια όταν αποφάσισε να βουτήξει στην πισίνα.

Καθώς τον έβλεπε να βουτάει ξανά και ξανά κυνηγώντας την αγαπημένη του μπάλα του τένις, σκέφτηκε να τον φωτογραφίσει κάτω από το νερό. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, έφυγε για ν᾽ αγοράσει μια μικρή υποβρύχια φωτογραφική μηχανή point-and-shoot, κι όταν επέστρεψε, βούτηξε μέσα.

Οι φωτογραφίες που προέκυψαν ήταν η αρχή της ιδέας του Underwater Dogs.

Η φωτογραφική μηχανή point-and-shoot ήταν μια καλή αρχή, αλλά χρειαζόταν βελτιωμένο εξοπλισμό για καλύτερη ποιότητα και επαγγελματισμό, έτσι ο Σεθ Καστίλ ξόδεψε την τελευταία πίστωση που είχε στην πιστωτική του κάρτα για να αγοράσει ένα υποβρύχιο περίβλημα σχεδιασμένο για φωτογράφους του σερφ.

Οι φίλοι του τότε τον ρώτησαν γιατί το κάνει αυτό και πως θα έπρεπε να φωτογραφίζει γάμους. Τους είπε: «Δεν είμαι φωτογράφος γάμων. Είμαι φωτογράφος σκύλων».


Η Επιτυχία

Μήνες αργότερα, προς έκπληξή του, η σειρά των εικόνων που δημιούργησε με το περίβλημα έγιναν viral, με αποτέλεσμα να κλείσει συμφωνία για βιβλίο με την Little, Brown and Company, ευκαιρίες με το National Geographic και τους New York Times, διεθνείς εκθέσεις τέχνης και το λανσάρισμα του OnePictureSaves.com.


Ο Στόχος

Στόχος της ζωής του ήταν να εξερευνήσει τα συναισθήματα των σκύλων. Ο Μπάστερ τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι πολλοί σκύλοι έχουν μια απίστευτη σχέση με το νερό. Πλέον, σε πολλά σπίτια, οι σκύλοι απολαμβάνουν μια ζωή πολυτέλειας: κοιμούνται στο κρεβάτι μαζί μας, τρώνε φανταχτερές λιχουδιές… Ωστόσο όσο κι αν απολαμβάνουν αυτά τα πράγματα, τα σκυλιά έχουν άγρια ένστικτα και έχουν την ανάγκη να τα εξερευνήσουν. 

Το νερό είναι απλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνουν αυτό. Περίεργα, παιχνιδιάρικα, συγκεντρωμένα, πρωτόγονα. Όλοι οι σκύλοι που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες επέλεξαν να συμμετάσχουν με τη δική τους ελεύθερη βούληση. Πριν τον συναντήσουν, τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν ξαναβρεθεί ποτέ κάτω από το νερό και μερικά δεν είχαν καν κολυμπήσει.

Οι σκύλοι αποδεικνύουν ότι αν απλά πηδήξεις μέσα, μπορεί να διασκεδάσεις στην πορεία. Τα σκυλιά μας εμπνέουν!


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ