Το πρωταπριλιάτικο αστείο του διασώστη Αλέξη Μαντζώρου: “Zero Stray τέλος”

Η φετινή Πρωταπριλιά, έπεσε Δευτέρα και ήταν μία μέρα που δεν έπρεπε να εμπιστεύεστε κανέναν και να αμφισβητήσετε τα πάντα.

Οι ρίζες της Πρωταπριλιάς μπορεί να χρονολογούνται πριν από τον 15ο αιώνα, ωστόσο η σύγχρονη εκδοχή της έχει γίνει μια μέρα για να κάνετε φάρσα σε έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας, έναν συνάδελφο ακόμα και σε μία φιλοζωική οργάνωση!

Συγκεκριμένα, η Σταματίνα Σταματάκου, διευθύντρια της ΜΚΟ Zero Stray Pawject δέχτηκε έντονα… παράπονα από τον έμπειρο διασώστη και μέλος της υπηρεσίας διάσωσης ζώων Alma Libre, Αλέξη Μαντζώρο η οποία προκάλεσε στην αρχή ανησυχία σε αρκετούς και πολλά γέλια στη συνέχεια όταν διαπίστωσαν την πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Με τίτλο “Zero Stray τέλος” συνοδευόμενο από τρεις θυμωμένες φατσούλες, ο Αλέξης Μαντζώρος ανάρτησε στο Facebook μια ανακοίνωση που προκάλεσε πάθη και ίντριγκες, στην οποία εξέφραζε την αγανάκτηση σου για το πολυάσχολο πρόγραμμα που του επέβαλλε η οργάνωση, η οποία τον έχει – όπως λέει – “ξεζουμίσει στα σεμινάρια και τις απανωτές διασώσεις” με αποτέλεσμα να υποβάλλει την παραίτηση του, ενώ παρακάτω αναφέρεται στην “ψευτοφιλόζωη Σταματίνα Σταματάκου που το παίζει «διευθύντρια» της δήθεν Ακαδημίας”.

Διαβάστε την ξεκαρδιστική ανάρτησή του με την οποία πολλοί… ψάρωσαν.

«Zero Stray τέλος!
Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν εξοντωτική, τα είδα όλα με αυτή τη ΜΚΟ της συμφοράς που πήγα κι έμπλεξα. Προετοιμασία για το ταξίδι, κοντά 900 χιλιόμετρα οδήγηση non stop, μαθήματα, τρέξιμο, κούραση, άγχος, κουβάλημα, αντιπαράθεση με πολίτες στο δρόμο για τη νομοθεσία περί ζώων, χωριά ότι μας άφησαν και νηστικούς και χωρίς ούτε ένα νερό, λες κι είμαστε σκλάβοι… Μου τα έλεγε η φίλη μου η Αννούλα αλλά κακό του κεφαλιού μου δεν την άκουσα…
Για αυτό λοιπόν πήρα μια απόφαση. Επειδή έχει παραγίνει το κακό και με έχουν ξεζουμισει με μαθήματα, κόντρα μαθήματα, σεμινάρια, διασώσεις, περισυλλογές, υπέβαλα κι εγώ την παραίτησή μου από το Zero Stray Pawject. Κι όχι μόνο αυτό αλλά διέγραψα κι αυτή την ψευτοφιλόζωη τη Stamatina Stamatakou που το παίζει και “διευθύντρια” της δήθεν Ακαδημίας. Και σκέφτομαι και να την μπλοκάρω μάλιστα, να μη βλέπω μπροστά μου τις σέλφι με αυτό το μόνιμο χαμόγελο που ποστάρει και μου ανεβάζει την πίεση…
Και τώρα τι θα κάνω; Πώς θα βοηθάω τα ζώα? Ευτυχώς την βρήκα τη λύση! Θα πάω να γραφτώ εθελοντής σε γνωστή πανελλήνια ομοσπονδία διάσημη για το πλούσιο έργο της προεδράρας της και στο εξής θα ασχολούμαι μόνο να γράφω επιστολές και θα αφήσω τα σεμινάρια και τις επί τόπου διασώσεις και στειρώσεις για τα κορόιδα. Ε, θα βρω κι εγώ την υγειά μου γιατί α, μα την αλήθεια, απηύδησα!»

Ο Αλέξης Μαντζώρος συνηθίζει να κάνει φάρσες την Πρωταπριλιά. Πέρυσι ενημέρωσε τους διαδικτυακούς φίλους του ότι παντρεύτηκε και είχε μεγάλη επιτυχία.

«Όπως (μάλλον) έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, η παρούσα ανάρτηση είναι πρωταπριλιάτικο αστειο. Δεν έφυγα από το ZSP, ούτε διέγραψα τη Σταματίνα, ούτε θα πάω να γραφτώ σε κάποια πανελλήνια ομοσπονδία», έγραψε σε σχόλιο και επισημαίνει μάλιστα ότι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ένα απλό πρωταπριλιάτικο αστείο θα ξυπνούσε αυθόρμητα τόσα πάθη κι ίντριγκες.

«Αν ήξερα ότι θα ξύπναγαν τόσα πάθη κι ίντριγκες θα έγραφα κάτι πιο λάιτ και γλυκανάλατο, όπως πχ ότι… χώρισα. Καλό μήνα όπως και να έχει», συμπληρώνει.

Ανυπομονούμε να δούμε τι θα γράψει του χρόνου. Εξάλλου μία μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη.

Το έθιμο της Πρωταπριλιάς

Πολλοί εντοπίζουν το έθιμο του πρωταπριλιάτικου αστείου στη μεσαιωνική Γαλλία, όπου η 25η Μαρτίου ήταν η Πρωτοχρονιά μέχρι που το Ιουλιανό ημερολόγιο μεταρρυθμίστηκε το 1564 και άλλαξε σε Γρηγοριανό ημερολόγιο. Πριν από αυτό, οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς κορυφώνονταν την 1η Απριλίου. Μετά την επίσημη υιοθέτηση της 1ης Ιανουαρίου ως Πρωτοχρονιάς, όσοι ξέχασαν να αλλάξουν την ημερομηνία και συνέχισαν να γιορτάζουν την 1η Απριλίου γελοιοποιήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν πρωταπριλιάδες.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ