Σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για την Ενιαία Υγεία συμμετείχε ο «Ασκληπιός-Ενιαία Υγεία»

Σε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε για την ενημέρωση των μελών του ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών -την Τετάρτη 5 Ιουνίου- συμμετείχε η κτηνίατρος Ελένη Παυλίδου, Πρόεδρος του Μεσογειακού Κέντρου Καινοτομίας για την Ενιαία Υγεία και Πρόεδρος του «Ασκληπιού Ενιαία Υγεία».

Η ημερίδα που είχε τίτλο «Παρουσίαση του Προγράμματος One Health του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας» έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στην τοποθέτηση της η κ. Παυλίδου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που κατέτειναν στην ίδρυση του Μεσογειακού Κέντρου Καινοτομίας για την Ενιαία Υγεία (MED-OHC), στα επιστημονικά πεδία δράσης του Μεσογειακού Κέντρου και στους στόχους του που επικεντρώνονται κατά μείζονα λόγο στην «αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων της Ενιαίας Υγείας στην περιοχή της Μεσογείου μέσω καινοτόμων δράσεων».

Επίσης, η κ. Παυλίδου -αφού αναφέρθηκε εκτενώς και στο έργο του Ασκληπιού Ενιαία Υγεία- υπογράμμισε ότι «υπό την κοινή ομπρέλα της Ενιαίας Υγείας επιστημονικές ομάδες από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα συνεργάζονται στενά για να φέρουν καινοτόμες λύσεις. Ειδικοί από όλα τα πεδία, Περιβάλλον, Κτηνιατρική, Ιατρική, Οικονομολόγοι, Ψυχολόγοι, Οδοντίατροι, Ειδικοί της Άγριας Ζωής, αυτές οι νέες ομάδες προτείνουν νέες πρακτικές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους πληθυσμούς και τα κράτη να σταματήσουν αρχικά την εκδήλωση και στη συνέχεια τη μετάδοση υγειονομικών απειλών, παθογόνων παραγόντων μεγάλης κλίμακας όπως μια πανδημία που ξεκινά, παραδείγματος χάριν, από μια ζωοανθρωπονόσο».

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό απ’ την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και
Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος Άννα Μαστοράκου.
Ακολούθησε εισήγηση απ’ την Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του Ελληνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων. Τίτλος της εισήγησης της κ. Παπαθανασοπούλου ήταν «Εισαγωγή στην Πολιτική του Π.Ο.Υ. One Health». Στη συνέχεια μίλησε η Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Ζωή Τσίμτσιου, με τίτλο της ομιλίας της «One Health, Θεωρητική προσέγγιση μέσω της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης».

Επίσης, o Σέρκος Χαρουτουνιάν, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Αθηνών και μέλος στο Δ.Σ. του Μεσογειακού Κέντρου Καινοτομίας για την
Ενιαία Υγεία μίλησε για την προσέγγιση της Ενιαίας Υγείας και τις πολιτικές για την υγεία στο ζωικό και στο φυτικό βασίλειο, εστιάζοντας στη συμβολή του Μεσογειακού Κέντρου Καινοτομίας για την Ενιαία Υγεία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ