Ασφαλή τα ζώα του καταφυγίου Καρδίτσας – Πάνω από πέντε ώρες οι προσπάθειες απεγκλωβισμού (Βίντεο)

Περισσότερο από πέντε ώρες χρειάστηκαν οι εθελοντές για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τα ζώα του καταφυγίου Καρδίτσας από τις φονικές πλημμύρες και να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Πρόκειται για την δεύτερη και χειρότερη από τον Ιανό καταστροφή που πλήττει την Καρδίτσα.

«Μια κατάσταση απλά τραγική και σκληρή, αυτή τη φορά ήταν πραγματικά χειρότερη από την τελευταία φορά με τον Ιανό που μας είχε χτυπήσει πάλι πριν τρία χρόνια! Στιγμές που σου τρυπάνε την ψυχή σαν έβλεπες την αγωνία στα μάτια τους και την κραυγή τους για βοήθεια!» γράφει Εύη Θἀνου του Karditsa Shelter Dogs.

Μετά από τρομερό άγχος, αγωνία και σε κατάσταση υποθερμίας από την υγρασία, οι ατρόμητοι εθελοντές πάλεψαν και έδωσαν την ψυχή τους για να βοηθήσουν να σωθούν όλα τα πλάσματα του καταφυγίου.

Η περιγραφή της κ. Θάνου είναι συγκλονιστική αφού όπως αναφέρει τα ζωάκια κολυμπούσαν και γαντζώθηκαν από τους φράκτες για να σωθούν ενώ τα μικρόσωμα ακουμπούσαν στις πλάτες των μεγαλόσωμων για να μην πνιγούν.

καταφυγίου
Φωτο Facebook | Evi Thanou

Με τους δρόμους ωστόσο κλειστούς από τις πλημμύρες, οι εθελοντές έπρεπε να βγάλουν έξω τα σπιτάκια τους ώστε τα σκυλάκια να περάσουν την νύχτα στο δρόμο, έξω από το καταφύγιο, ενώ κάποια άλλα επέτρεψε να φιλοξενηθούν από τον ιδιοκτήτης του γειτονικού εργοστασίου Ένωση Σιδηρουργών το οποίο που δεν είχε πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κ. Θάνου, το νερό δεν έχει κατέβει σχεδόν καθόλου από το καταφύγιο, έτσι τις επόμενες μέρες θα χρειαστούν χέρια βοήθειας για να στηθούν ξανά όλα από την αρχή.

Η Εύη Θάνου ευχαριστεί θερμά τους συνεργάτες εθελοντές Μαρίνα Παπά και Βαίτσα Κουματίδη που βοήθησαν τα μέγιστα για να σώσουμε τα ζώα.

«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τις προσευχές σας και την θετική σας ενέργεια να μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε!», συμπληρώνει.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς παρακαλεί εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία που μπορούν να συνδράμουν στην φροντίδα των ζώων να αποστείλουν σχετικό mail στο [email protected] ή να καλέσουν στο 2131364020.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ